Concurrent Malen leidt Dortmund met ongekende counter langs Ziyech

15 februari 2023, 23:06   Bijgewerkt: 15 februari 2023, 23:13

Borussia Dortmund heeft woensdagavond een zwaarbevochten 1-0 zege geboekt op Chelsea. In een fel en spannend duel, waarin liefst tien gele kaarten werden uitgedeeld, kroonde Karim Adeyemi zich met een weergaloze countergoal tot de matchwinner. Dankzij de zege verschaft Dortmund zich een goede uitgangspositie voor de return in Londen, terwijl Hakim Ziyech en co hard zullen moeten vechten om de kwartfinale te bereiken.

In de eerste helft had de thuisploeg het betere van het spel en werden The Blues regelmatig tot de eigen helft teruggedrukt. Thiago Silva dacht zijn ploeg in de 17e minuut tegen de verhoudingen in op voorsprong te koppen, maar al snel werd duidelijk dat de aanvoerder de bal met zijn hand binnen had gewerkt. In tegenstelling tot de legendarische Diego Maradona werd Silva echter gewoon met een gele kaart bestraft.

Omdat Dortmund er niet in slaagde om in de eerste helft de score te openen, zochten biede ploegen met de brillenstand de kleedkamers op. Na de rust begon Chelsea hernieuwd aan de wedstrijd, maar werd het hier niet voor beloond. Na een corner van Chelsea werd de 21-jarige Adeyemi, die Donyell Malen voorlopig op de bank houdt, weggestuurd. Het toptalent zette vervolgens een waanzinnige sprint om in een doelpunt en dus moest Chelsea aan de bak.

In het resterende halfuur waren het de Londenaren die in Dortmund de thuisploeg terugdrukten en een serieus slotoffensief inzetten. Kalidou Koulibaly dacht zijn ploeg na goed voorbereidend werk van Ziyech op gelijke hoogte te schieten, maar Emre Can wist de bal van de doellijn weg te werken. Uiteindelijk zou Dortmund ondanks een flink aantal kansen en nog meer gele kaarten stand houden, waardoor Chelsea op 7 maart in eigen huis zal moeten winnen om de kwartfinale te bereiken.