Fout van Meijer bezorgt Club Brugge loodzware opgave voor return

15 februari 2023, 22:56

Club Brugge heeft in de eerste achtste finale van de Champions League een ontzettende domper opgelopen. Tegen het Benfica van oud PSV-trainer Roger Schmidt liepen de Belgen tegen een 0-2 nederlaag aan, waardoor de kansen in de return ontzettend klein worden. Voormalig Eredivisie-spelers Björn Meijer en David Neres hadden een hoofdrol.

Club Brugge is dit seizoen de grote verrassing in de Champions League. De Belgen stonden voor het eerst in de clubgeschiedenis in de achtste finale van het miljoenenbal. Het Benfica van Roger Schmidt, dat ook een geweldig seizoen kent, was de tegenstander van Brugge. Noa Lang en Ex FC Groningen-linksback Meijer begonnen in de basis bij Brugge, terwijl oud-Feyenoorder Fredrik Aurnses startte bij Benfica. David Neres zat op de reservebank van de Portugezen.

In een bomvol Jan Breydelstadion was Benfica, ondanks een vrij aardig begin van de thuisploeg, het dichts bij de openingstreffer. Via Rafa Silva, die de paal raakte en Nicolas Otamendi waren de Portugezen het dichtst bij een doelpunt. Ook Gonçalo Ramos kon meerdere keren de ban breken. Echter was het Club Brugge dat vlak voor rust de voorsprong leek te grijpen. Maar het doelpunt, dat overigens tegen de verhoudingen in zou zijn, werd afgekeurd wegens buitenspel.

Zo gingen beide ploegen, ondanks een aantal goede kansen, doelpuntloos de kleedkamer in voor de rust. Al snel in de tweede helft viel het doelpunt dan alsnog. Brugge-verdediger Jack Hendry ging in de fout en gaf een penalty weg. De strafschop werd door Joao Mario op zeer gelukkige wijze benut. Via Simon Mignolet en de lat belandde de bal in het doel. Zo was het de ploeg van oud  Schmidt dat de leiding nam na 50 minuten voetbal.

Meijer grote schlemiel

Zo moest Club Brugge in de achtervolging. De nummer vier van de Pro League kwam echter amper aan grote kansen en zag vlak voor tijd de schade alleen maar groter worden. De negentienjarige Meijer ging gigantisch in de fout en dat werd door Neres genadeloos hard afgestraft. Zo stelde Benfica de zege, en misschien wel plaatsing voor de kwartfinales, veilig.