Theo Janssen heeft twijfels over slagingskansen Malen en Haller

15 februari 2023, 21:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Theo Janssen heeft zijn twijfels over de toekomst van Donyell Malen bij Borussia Dortmund. In de voorbeschouwing van de eerste achtste finale van de Champions League tegen Chelsea gaat de analist in op de situatie van de oud PSV-spits, die woensdagavond opnieuw op de bank moest plaatsnemen. Ook over de onlangs teruggekeerde Sébastien Haller heeft Janssen zijn bedenkingen.

In 2021/2022 verdiende Malen een transfer naar Duitsland. "Hij heeft het bij PSV natuurlijk heel goed gedaan", begint Janssen in de voorbeschouwing van RTL7. De oud-voetballer ziet echter dat de Nederlander zijn draai nog niet gevonden heeft bij Dortmund. "Het is een spits die het vooral moet hebben van ruimte achter de laatste linie en die onderweg moet zijn. En het van zijn loopacties moet hebben. Als je bij een ploeg zit die kort op de zestien speelt en in een kleinere ruimte bedient wordt, dan is hij toch wel een beetje beperkt."

Bij PSV kan Malen terugkijken op een uitstekende doelpuntenproductie. In Eindhoven maakte hij in 116 wedstrijden 55 treffers. Bij Dortmund gaat het met tien goals in 58 duels een stuk stroever. "Bij PSV kun je nog een keer een balletje verkeerd aannemen, maar hier heb je geen tijd. Zijn statistieken zeggen genoeg", vindt Janssen.

Ook twijfels over Haller

De assistent-trainer van Vitesse moet ook nog maar zien of de van kanker herstelde Haller gaat slagen bij Die Borussen. "Het is een prima spits, maar het is geen wereldspits. Het is gewoon een prima speler die het bij Ajax heel goed heeft gedaan. In de Premier League heeft hij het heel moeilijk gehad", weet Janssen. Desalniettemin vindt Janssen het nog te vroeg om de oud spits van onder meer FC Utrecht en Ajax al af te schrijven. "Voor de Nederlandse competitie is het een prima spits, maar in het buitenland moeten we het nog maar zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen