Dramatisch nieuws voor Arsenal: sterkhouder valt uit, Haaland start bij City

15 februari 2023, 20:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arsenal heeft woensdagavond vlak voor het begin van de Premier League-kraker tegen Manchester City een flinke klap te verwerken gekregen. Thomas Partey (29), dit seizoen vaste basisklant bij The Gunners, is met fysieke klachten uitgevallen en moet de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.

Partey arriveerde om 19.00 uur nog wel bij het Emirates Stadium en zou daarna gezien zijn met clubarts Gary O'Driscoll. De Ghanees is echter niet fit genoeg om onderdeel uit te maken van de wedstrijdselectie en zal de koploper van de Premier League vanaf de tribunes toejuichen. Hij wordt vervangen door de Italiaanse middenvelder Jorginho (31).

Voor trainer Mikel Arteta is de afwezigheid van Partey een flinke aderlating. De verdedigende middenvelder is van cruciale waarde in het succeselftal van de Spanjaard en kwam tot dusver in achttien Premier League-duels in actie. Dat is voor Partey een hoog aantal, want de Ghanees staat bekend om zijn blessuregevoeligheid. 

Haaland start wel

Erling Haaland (22) zal tot de verrassing van velen wel aan de start verschijnen in Londen. De Noorse topspits van City viel afgelopen zondag geblesseerd uit in de wedstrijd tegen Aston Villa (3-1), maar is door trainer Pep Guardiola fit genoeg bevonden om in de basis opgenomen te worden. Om 20.30 uur zal er worden afgetrapt in het Emirates Stadium tussen de nummer één en twee van de Premier League. Arsenal heeft momenteel een voorsprong van drie punten op de Citizens met een wedstrijd minder gespeeld.

Opstelling Arsenal: Ramsdale; Tomiyasu, Saliba, Gabriel, Zinchenko; Xhaka, Ödegaard, Jorginho; Saka, Nketiah, Martinelli.

Manchester City: Ederson; Walker, Dias, Aké;  Silva, Rodri, Gündogan, De Bruyne; Mahrez, Haaland, Grealish.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen