Klaassen zelfverzekerd met Ajax: 'Wij willen de Europa League winnen'

15 februari 2023, 19:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor Davy Klaassen is er donderdagavond tegen Union Berlin een mooie statistiek in de maak. Mocht de middenvelder van Ajax minuten maken in het Europa League-duel, dan betekent dit zijn zeventigste duel in Europees verband voor de Amsterdammers. Enkel Daley Blind en zijn vader Danny hebben meer wedstrijden op hun naam staan. Bij Het Parool blikt Klaassen terug op zijn Europese voetbalcarrière.

'Een prachtig lijstje', begint Klaassen. 'Mooi om zo prominent tussen al die grote namen te staan. Ik ben er zelf niet zo mee bezig.' De middenvelder maakte zijn debuut voor Ajax op 18-jarige leeftijd in de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Lyonnais (0-0). 'Die zaterdag had ik met de A1 gespeeld en zondag werd ik wakker met een gemiste oproep van mijn trainer Fred Grim op mijn telefoon. Ik moest maandag met het eerste mee op reis, vertelde hij.'

Voor Klaassen lag zijn debuut toen al in de lijn der verwachting. 'Op de dag van de wedstrijd wandelden we 's ochtends door een parkje in Lyon toen Frank de Boer naast me kwam lopen. Hij zei dat ik er rekening mee moest houden dat ik die avond zou invallen.' Dit seizoen is voor de middenvelder lastig begonnen, maar sinds de aanstelling van John Heitinga loopt het elftal op stoom. 'Het voetbal moet nog beter, maar dat lukt alleen als je wint. Dat is de bevestiging dat je op de goede weg bent. Dan komt de connectie met het publiek vanzelf weer terug, want die was ook weg', legt Klaassen uit.  

Situatie Blind doet pijn

Nu Ajax eindelijk goed draait, stelt Klaassen hoge verwachtingen voor het Europees seizoen. 'We willen met Ajax de Europa League winnen.' Hij gaat ook nog in op de situatie rondom Blind. De boezemvriend en echte Ajacied  vertrok dit seizoen via de achterdeur bij Ajax op transfervrije basis. 'Pijnlijk. Het was moeilijk om te zien als Ajacied, maar ook als vriend. We spreken elkaar nog elke dag. Ik zal hem even dat lijstje doorsturen, dan weet hij dat ik hem op de hielen zit', sluit Klaassen positief af. 

Lees ook: Heitinga ziet Ajax niet als favoriet: "We moeten de perfecte wedstrijd spelen" 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Nu Ajax goed draait..." "...de Europa League winnen..." Uhhh, een beetje realiteitszin?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen