Vitesse zwaar in de problemen: rechter beslist over GelreDome

15 februari 2023, 18:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vitesse is er niet in geslaagd om een overeenkomst te bereiken over een nieuw huurcontract voor de GelreDome. De Arnhemmers zijn het niet eens geworden met Exploitatiemaatschappij GelreDome en stadioneigenaar Nedstede over de huurprijs, waardoor de rechter een uitspraak zal moeten doen in het korte geding dat de club heeft aangespannen. Dat meldt De Gelderlander woensdagmiddag. 

Vorige week vrijdag leek een overeenkomst over een nieuw huurcontract voor het stadion juist nabij. "Het is één van de punten, maar we zijn er nog niet", stelde algemeen directeur Pascal van Wijk toen tegenover Omroep Gelderland. In 2018 werd de huur van de GelreDome door Vitesse opgezegd, omdat de huurprijs van 2,15 miljoen euro per jaar als 'onredelijk' werd beschouwd. De club zelf streeft naar een verlaging van de huur tot 557.000 euro. 

Lees ook: Klein beetje licht in duisternis: Vitesse dichtbij overeenkomst Gelredome

Onder de huidige omstandigheden moet Vitesse daarom per 1 oktober vertrekken uit de GelreDome. De Arnhemmers moeten van de KNVB vóór 1 maart kunnen aantonen dat ze over het gehele seizoen 2023/2024 over een stadion beschikken, anders wordt de clublicentie ontnomen. Een uitspraak door het Arnhemse Paleis van Justitie wordt echter pas na deze deadline verwacht, waardoor de toekomst van Vitesse in de Eredivisie serieus in gevaar is.

Directeur Hèrald van de Bunt van de Exploitatiemaatschappij GelreDome lijkt het mislukken van de onderhandelingen te betreuren. "Jammer", stelt hij kortaf. Vitesse zelf heeft nog niet gereageerd op het nieuwe drama rondom de financiële situatie van de club.

Reacties

ChrisGeuze14
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Stadion de Wageningse berg is nog beschikbaar…capaciteit van iets meer als 6000 supporters. Zit het misschien ook eens vol…

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

maakt niks uit vitesse vliegt er dit seizoen toch uit haha met cocu de degradaite trainer

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen