Trabzonspor komt met schitterende acties tijdens emotioneel Europees-duel

15 februari 2023, 16:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Door de aardbevingsrampen in Turkije en Syrië liggen alle Turkse sportcompetities voorlopig stil. Regerend landskampioen Trabzonspor komt donderdagavond daarentegen wél in actie. Zij nemen het in de eerste tussenronde van de Conference League op tegen FC Basel. Trabzonspor speelt thuis en heeft besloten om alle opbrengsten van dat duel te doneren aan de overlevenden van de aardbevingen.

"Dit duel is een wedstrijd voor Turkije", vertelt Trabzonspor-voorzitter Ahmet Agaoglu op de clubwebsite. De Turkse club hoopt dat er zo'n veertigduizend toeschouwers naar het Senol Günesstadion komen. Ook Mehmet Büyükeksi, voorzitter van de Turkse voetbalbond, zal aanwezig zijn tijdens de wedstrijd. 

Een week geleden vonden de aardbevingsrampen plaats en het dodenaantal is opgelopen tot boven de veertigduizend. Sindsdien liggen alle sportcompetities dus stil in Turkije. Het Conference League-duel van Trabzonspor tegen Basel gaat wel door. "Ik weet dat het hele land ons zal steunen. We hopen dat we alle Turkse inwoners een beetje kunnen laten lachen", vertelt Trabazonspor-directeur Abdullah Avci dinsdag op de persconferentie in aanloop naar het duel.

Speelgoedinzameling

Naast dat alle opbrengsten van de wedstrijd dus gedoneerd worden aan de overlevenden, houdt Trabzonspor nóg een mooie actie. De club zamelt namelijk speelgoed in voor kinderen die de aardbevingen hebben overleefd. Mensen kunnen hun speelgoed voorafgaand aan het duel inleveren voor het stadion. Na afloop wordt de verzameling naar het rampgebied gebracht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen