'Bod van 3,5 miljard euro aanstaande in de Premier League'

15 februari 2023, 12:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Iraans-Amerikaanse multimiljardair Jahm Najafi onderneemt een serieuze poging om de nieuwe eigenaar van Tottenham Hotspur te worden, zo meldt de Financial Times. De zakenman bereidt een bod van 3,5 miljard euro voor.

Najafi is voorzitter van MSP Sports Capital, een Amerikaans bedrijf dat naar eigen zeggen investeert in 'sportploegen, competities en andere bedrijven in het sportecosysteem'. De Iraanse Amerikaan is bovendien vicevoorzitter van basketbalploeg Phoenix Suns en is vertegenwoordigd in het bestuur van de NBA. Ook is hij vicevoorzitter van Formule 1-ploeg McLaren. Een achtergrond in de sport heeft Najafi dus wel, maar in de voetballerij heeft hij nog weinig bekendheid.

Op dit moment is de Britse zakenman Joe Lewis de eigenaar van Tottenham Hotspur en vertolkt voorzitter Daniel Levy de belangrijkste rol in het bestuur. In het afgelopen jaar deden al vaker geruchten de ronde over een mogelijke overname van de club.

Volgens de Financial Times is het plan op dit moment dat MSP en de daarbij betrokken partners ongeveer zeventig procent van de aankoopprijs ophoesten, terwijl de overige dertig procent wordt betaald door personen uit de Golfstaten, met name Abu Dhabi.

Manchester United

Tottenham is niet de enige club die mogelijk een nieuwe eigenaar krijgt. Diverse Engelse media schreven deze week dat Twitter- en Tesla-topman Elon Musk de situatie bij Manchester United nauwlettend in de gaten houdt. Meerdere partijen willen de club kopen van de familie Glazer, onder wie miljardair Jim Ratcliffe en een consortium van Qatarese investeerders.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen