Labyad baalt nog steeds van Ajax: "Alsof ik niet meer bestond"

15 februari 2023, 09:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zakaria Labyad (29) is nog altijd teleurgesteld over de manier waarop hij bij Ajax is vertrokken. Hij verloor recent een opvallende rechtszaak van zijn voormalige werkgever. De aanvaller eiste een bedrag van bijna negen ton van de Amsterdammers wegens 'medische kosten en gederfde inkomsten', maar moet van de rechter juist zélf zijn portemonnee trekken om de club de kosten van zijn operatie te vergoeden. 

"Op het moment dat ik geblesseerd raakte, was het alsof ik niet meer bestond", zegt Labyad dinsdag tegen De Telegraaf. "Terwijl mijn contract nog ruim twee maanden doorliep." De aanvaller laakt het gebrek aan betrokkenheid van Ajax bij zijn revalidatieproces. "Ik heb vanaf het begin alles alleen moeten doen. Er was geen begeleiding van de dokter of een fysio. Al was er maar een keer een belletje geweest met de vraag hoe het ging. Maar er was helemaal niks."

Lees ook: Labyad vertelt hoe Ziyech hem tijdens een zware periode opving

Daarom daagde Labyad zijn voormalige broodheer voor de rechter. Die oordeelde echter dat Labyad geen recht had op de ruime vergoeding die hij eiste, maar dat hij zélf een bedrag van 50 duizend euro aan Ajax moest terugbetalen. Die som had de Amsterdamse club voorgeschoten om de noodzakelijke operatie van Labyad te bekostigen. De advocaat van Labyad, Joes Blakborn, licht de gang naar de rechter als volgt toe: "Het was voor ons een principiële zaak. Als je kosten moet maken vanwege een ongeval tijdens het werk, dan vind ik dat de werkgever die kosten voor zijn rekening moet nemen."

Lees ook: Clubloze Labyad moet Ajax tienduizenden euro's terugbetalen

Terug in Utrecht

Met de zaak kwam een wrang einde aan het vierjarige dienstverband van Labyad in Amsterdam. In het kielzog van Erik ten Hag kwam hij in 2018 over van FC Utrecht, dat zes miljoen euro ontving. De voormalig PSV'er kwam bij Ajax tot 38 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij zeven keer het net vond. Inmiddels is de cubloze Labyad weer opgedoken in Utrecht. Bij zijn oude club hoopt hij weer volledig wedstrijdfit te geraken. De Utrechters hopen hem daarna opnieuw te contracteren. 

Lees ook: FC Utrecht wil Labyad inlijven en houdt rekening met vertrek tweetal

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen