'Rashford zag op laatste moment af van overgang naar Barcelona'

15 februari 2023, 09:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het had niet veel gescheeld of Marcus Rashford (25) had in 2019 een contract getekend bij FC Barcelona. In Catalonië had de aanvaller van Manchester United de opvolger van Luis Suárez kunnen worden, maar hij zette uiteindelijk zelf een streep door een overgang naar Spanje. 

Rashford was destijds 21 en twijfelde erover of hij zijn tot 2020 lopende verbintenis in Manchester moest verlengen. Barcelona hoopte te profiteren van de (bijna) transfervrije status van de aanvaller, schrijft de Spaanse krant El Mundo Deportivo woensdag. In diezelfde periode was de club ook bezig met aanvallers als Luka Jovic en Antoine Griezmann. Die laatste kwam uiteindelijk daadwerkelijk over van Atlético Madrid, maar dat was pas nadat Rashford af had gezien van een transfer. 

Een deal leek in de maak, maar Rashford werd 'duizelig' en blies de overgang af, zo valt te lezen. 'Hij twijfelde of op 21-jarige leeftijd naar Camp Nou gaan het beste was, of hij zich zou kunnen aanpassen aan een ander soort voetbal en een kleedkamer vol sterren', schrijft de sportkrant. 'Daarom vertelde hij zijn broers (tevens zaakwaarnemers, red.) dat hij er uiteindelijk de voorkeur aan gaf om nog twee of drie jaar op Old Trafford te blijven, met een coach (Ole Gunnar Solskjaer) die in hem geloofde.' De Noor slaagde er uiteindelijk in om de verbintenis van Rashford te verlengen tot medio 2023 met een optie voor een extra jaar. 

Donderdag reist Rashford daarom 'gewoon' met United af naar Barcelona voor de heenwedstrijd in de tussenronde van de Europa League. Voor Erik ten Hag is de Engelsman een belangrijke pion in het aanvalsspel van zijn elftal. Sinds de WK-break scoorde Rashford al dertien keer in vijftien wedstrijden in alle competities. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen