'RVP-doelpunt' Díaz bezorgt Milan goede uitgangspositie voor return

14 februari 2023, 23:02

AC Milan heeft in de eerste ontmoeting van de achtste finale van de Champions League prima zaken gedaan. De ploeg van Stefano Pioli won in een teleurstellende wedstrijd met 1-0 van Tottenham Hotspur. De score stond al na zeven minuten op het bord, toen Brahim Díaz met kunst en vliegwerken voor de openingstreffer zorgde.

Het duel tussen AC Milan en Tottenham Hotspur betekende een onderonsje tussen de nummer vijf van de Serie A en de nummer vijf van de Premier League. Beide ploegen verkeren niet bepaald in de beste fase van het seizoen. Bij The Spurs zat Nederlander Arnaut Danjuma op de reservebank. De van Villarreal gehuurde aanvaller moest onder meer Harry Kane, Heung-Min Son en Dejan Kulusevski voor zich houden.

Milan startte het duel met de 36-jarige Olivier Giroud in de spits. Ook was er in de voorhoede een plekje voor oud Manchester City-aanvaller Brahim Díaz, die al na zeven minuten voor het enige hoogtepunt van de eerste helft zorgde. Linkervleugelverdediger Theo Hernández zette goed door in het zestienmetergebied en gaf de bal laag voor. De voorzet bleef wat rommelig hangen voor het doel, en werd uiteindelijk door Díaz binnen gewerkt. De Spanjaard dook met alles wat hij had richting de bal en tekende zodoende voor de openingstreffer.

Zoals gezegd verdiende de eerste helft absoluut niet de schoonheidsprijs. Via Kane leek Tottenham dichtbij de gelijkmaker te zijn. Hij zag zijn inzet via de onderkant van de lat tegen de lijn aankomen. Mocht de bal erin zijn gegaan, had de goal overigens niet geteld wegens buitenspel. Dichterbij een doelpunt kwam de ploeg van Antonio Conte niet, en dat zei eigenlijk wel genoeg over het aanvalsspel van de Engelse.

Teleurstellend slotoffensief

Tottenham moest in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Onder andere Kane en Son zorgde echter voor geen enkele dreiging en Milan bleef zeer eenvoudig op de been. The Spurs kwamen een kwartiertje voor tijd zelfs ontzettend goed weg toen Pierre Kalulu de 2-0 op zijn hoofd had. De Milan-verdediger knikte rakelings naast. Ook de inmiddels ingevallen Danjuma kon Tottenham niet aan de gelijkmaker helpen. Zodoende houdt AC Milan de beste uitgangspositie over aan de return.