Jong Oranje zoekt bondscoach: EK laatste kunstje Van de Looi

14 februari 2023, 17:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erwin van de Looi vertrekt na het aankomende Europees Kampioenschap als bondscoach van Jong Oranje. Dat heeft de KNVB dinsdagmiddag bekendgemaakt. De 50-jarige oefenmeester was al vijf jaar in functie en kan alvast terugkijken op een relatief succesvolle periode. 

De oud-trainer van FC Groningen en Willem II plaatste zich twee keer voor een EK-eindronde met de beloftenploeg. Komende zomer leidt hij het elftal voor de tweede keer op het toernooi als Jong Oranje zich in Roemenië en Georgië zal gaan presenteren. 'We hebben denk ik goede resultaten gehaald en Jong Oranje weer een eigen gezicht gegeven. Het is een mooie periode geweest, maar mijn gevoel zegt dat het tijd wordt voor iets anders. Daarom heb ik besloten mijn contract niet meer te verlengen. Ik ga de komende tijd kijken welke nieuwe uitdagingen er op mijn pad komen. Er komt eerst natuurlijk nog een prachtig EK aan en daar willen we samen een succes van maken', wordt Van de Looi geciteerd in de verklaring die de KNVB rondstuurde. 

Ook de directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen komt met een korte reactie in de verklaring van de voetbalbond. 'We zijn Erwin vooral dankbaar voor zijn goede werk de afgelopen jaren. Hij heeft uitstekend werk verricht bij Jong Oranje, zowel in sportief als organisatorisch opzicht. Jong Oranje heeft zich onder zijn leiding sinds lange tijd weer twee keer geplaatst voor een eindronde met aansprekend voetbal.'

Voordat hij definitief afzwaait staat Van de Looi dus nog een tweede EK-eindronde te wachten. Komende zomer is Jong Oranje in de groepsfase van het EK gekoppeld aan de leeftijdgenoten van België, Portugal en Georgië. Ter voorbereiding op het toernooi speelt de ploeg in maart oefenduels met Noorwegen en Tsjechië. Op het eerste EK onder Van de Looi in 2021 reikte Jong Oranje tot de kwartfinale. Daarin was Jong Duitsland door twee treffers van Florian Wirtz met 1-2 te sterk. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen