Ten Hag moet geduld hebben: 'Greenwood keert dit seizoen nog niet terug'

14 februari 2023, 16:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mason Greenwood komt in het restant van het lopende seizoen vermoedelijk niet meer in actie voor Manchester United. De club van Erik ten Hag doet nog volop onderzoek naar de situatie van de aanvaller, die recent te horen kreeg dat hij niet langer vervolgd wordt voor verkrachting en mishandeling van zijn ex-vriendin. 

De 21-jarige Greenwood staat te boek als supertalent, maar ruim een jaar geleden viel hij hard van zijn voetstuk. De Engelse politie arresteerde hem wegens vermeende mishandeling en verkrachting van zijn voormalige partner, die daarvan tevens 'bewijs' op Instagram zette. United besloot de eenmalig Engels international per direct te schorsen. Nu Greenwood in januari van dit jaar te horen kreeg dat de aanklachten tegen hem zijn komen te vervallen is de club bezig met een onderzoek naar een mogelijke terugkeer op het veld. 

'De club zal nu een eigen proces ingaan om de volgende stappen te bepalen. Totdat dit volledig is afgerond doen wij geen verdere mededelingen', luidt tot op heden de enige verklaring die Manchester United over de zaak-Greenwood heeft gegeven. Volgens The Daily Mail gaat het onderzoek vermoedelijk de komende maanden in beslag nemen en lijkt een terugkeer voor het einde van dit seizoen 'onwaarschijnlijk'. 

United heeft meerdere opties, zo vervolgt de krant. 'Daaronder vallen een verkoop van Greenwood in de zomer, het beëindigen van zijn contract, of hem juist weer te verwelkomen op het trainingsveld', zet het uiteen. Het contract van Greenwood loopt nog tot medio 2025, waarbij de club de optie heeft om dat met een extra jaar te verlengen. Zo lang hij geschorst is wordt zijn salaris van 70 duizend pond per week 'gewoon' doorbetaald. Hoewel Greenwood niet wordt veroordeeld voor de vermeende feiten, zouden onder meer een deel van de selectie van Ten Hag en de spelersgroep van de vrouwentak van United niet om een terugkeer van Greenwood staan te springen. Ook is onduidelijk of de sponsoren van de club met hem geassocieerd willen worden. 

Lees ook: 'Serieus probleem Ten Hag: United-sterren willen talent niet terug'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen