Pijnlijk: hekkensluiter FC Groningen ziet verbanneling elders uitblinken

14 februari 2023, 14:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bij FC Groningen is het crisis met de laatste plek in de Eredivisie, maar bij de naar Hellas Verona vertrokken Cyril Ngonge (22) loopt het voor de wind. De aanvaller schoot zijn ploeg vorige week nog naar een gelijkspel in de wedstrijd tegen SS Lazio en maandagavond was de Belg belangrijk door het enige doelpunt te maken tegen concurrent in de degradatiestrijd Salernitana.

In Italië zijn ze logischerwijs erg te spreken over de aanvaller die in Nederland geen furore kon maken en uiteindelijk na wangedrag uit de selectie werd gezet. Ngonge lijkt met Darko Lazovic een uitstekende klik te hebben, want bij elke goal kreeg hij een assist van deze speler. "Ik hou van Lazovic alsof hij mijn vrouw is", vertelt de Belg met enig gevoel voor overdrijving tegenover Sky Sport Italië.

Ngonge heeft bij Verona in drie wedstrijden bijna evenveel gescoord als bij Groningen in de hele eerste seizoenshelft (twee om drie). In de noordelijke stad was de Belg ook niet meer houdbaar, want hij hield zich niet aan 'de geldende normen en waarden binnen de club'. Dat zorgde voor een verbanning naar de O21-ploeg. Deze verbanning moest voor een ommekeer zorgen binnen de club, maar dat is er niet gekomen voor de ploeg die nu laatste staat.

Lees ook: FC Groningen sleutelt weer aan staf en haalt 'klankbord' binnen

Er kan in Groningen dan ook gerust van een crisis worden gesproken, want de ploeg werd uitgeschakeld door amateurclub SV Spakenburg in de beker en staat nu ook al helemaal onderaan in de Eredivisie. Met slechts 21 doelpunten zijn er slechts drie clubs die minder goals produceren dan de noordelingen: alleen Ricardo Pepi maakte meer goals dan Ngonge, die gemiddeld het meest effectief is van alle spelers. Hadden ze hem toch moeten houden?

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen