Opmerkelijk: Buijs duikt bij technische staf op bij Feyenoord

14 februari 2023, 12:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Danny Buijs is dinsdag opgedoken bij Feyenoord. De voormalig trainer van FC Groningen en KV Mechelen loopt in de komende week een stage bij de Rotterdammers. Hij kijkt mee met de technische staf onder leiding van Arne Slot. Of er in de nabije toekomst mogelijk een vervolg komt aan dat nieuws, is onduidelijk. 

Dat meldt Feyenoord via de sociale kanalen. Buijs werd eerder dit seizoen ontslagen als hoofdtrainer van KV Mechelen, vanwege tegenvallende resultaten. Hij was de jaren daarvoor actief bij FC Groningen, maar mede door de komst van de inmiddels vertrokken Mark-Jan Fledderus met wie Buijs een slechte relatie had, vertrok hij ook weer uit het hoge noorden.

Buijs heeft als voetballer weliswaar een verleden bij Feyenoord, toch is het enigszins opmerkelijk dat hij nu aansluit bij technische staf. Hij stond al vier jaar op eigen benen bij FC Groningen en ging ook al een avontuur over de landsgrenzen aan bij KV Mechelen. Ondanks dat het geen doorslaand succes was, kan hij toch worden gezien als een meer dan volwaardig hoofdtrainer. Dat hij toch meeloopt met de staf van Slot, zegt wellicht wat over hoe Buijs zich wil ontwikkelen.

Lees ook: FC Groningen neemt per direct afscheid van Mark-Jan Fledderus

Voor Buijs zal het een kleine droom zijn die uitkomt. Hij heeft nooit onder stoelen of banken geschoven dat hoofdtrainer zijn bij Feyenoord zijn grote droom is. Hoewel hij natuurlijk slechts een korte stage loopt bij de technische staf, zal het wellicht een goed gevoel geven. Buijs staat bekend als een verdedigend ingestelde coach; wellicht hoopt hij aanvallend een en ander bij te worden gebracht. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen