Opnieuw onrust bij FC Volendam: deel wil af van 'Team Jonk'

14 februari 2023, 09:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wim Jonk (56) gaat mogelijk vertrekken bij FC Volendam. De oefenmeester van Het Andere Oranje heeft veel invloed binnen de club en daar is een deel van de Raad van Commissarissen niet tevreden over. Zij willen de constructie rondom 'Team Jonk' beëindigen aan het einde van dit seizoen. Dat hoeft niet per se het einde van de coach te betekenen, maar is zeker niet uit te sluiten. 

Dat schrijft Voetbal International. Door alle onrust binnen de club besloten recentelijk drie van de zes bestuursleden al op te stappen. Onder 'Team Jonk' vallen in totaal zes functionarissen binnen de club naast Jonk ook onder anderen Jasper van Leeuwen (technisch directeur) en Ruben Jongkind (directeur voetbalontwikkeling). De RvC wil afscheid nemen van die constructie, omdat de invloed zo te groot zou zijn.

Daarbij gaat het volgens VI in eerste instantie vooral om de manier waarop de club opgebouwd is en betekent het niet per se dat alle Jonk-leden en de coach zelf na dit seizoen ook definitief moeten vertrekken. Mogelijk hoeft alleen de constructie anders te worden opgebouwd. Jonk weet niet wie er achter dit idee zit, maar hoopt dat diegene zich meldt. "Blijf niet achter ons verschuilen en vanuit de schaduw machtsspelletjes spelen", aldus de coach.

Lees ook: Jonk ontkent indianenverhalen bij FC Volendam: "Halve waarheden"

Voorzitter Jan Smit baalt enorm van het verzoek van de RvC van FC Volendam en stelt dat niet zij, maar het bestuur moet bepalen welke koers er gevaren wordt. "Als je als rvc-lid niet snapt waar wij mee bezig zijn, dat wij miljoenen euro's aan spelerswaarde aan het ontwikkelen zijn, dan heb je het gewoon niet begrepen", zijn de harde woorden van Smit. Daardoor krijgt de onrust rondom de positie van Jonk ongetwijfeld nog een vervolg. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen