Engelse media pakken uit met Gakpo: "Kan nieuwe Firmino worden"

14 februari 2023, 07:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cody Gakpo is eindelijk van de hatelijke nul af in dienst van Liverpool. In zijn eerste zes duels gaf hij geen enkele assist of noteerde hij een treffer, maar in de zevende wedstrijd - uitgerekend in de derby tegen Everton - maakte hij een einde aan die droogte. De Engelse media zette hem op de voorpagina's in de picture na zijn goede optreden tegen The Toffees (2-0).

'Gakpo begint Salah en Nunez steeds beter te begrijpen en bezorgde Jürgen Klopp zo'n zijn 250ste overwinning in dienst van Liverpool', was het lovende oordeel van The Guardian, die Gakpo op de sportcover zette vanwege zijn eerste doelpunt. The Daily Mail was eveneens positief en kwam met een zeven als eindbeoordeling. 'Opende zijn Liverpool-rekening en had een aantal fraaie acties.'

The Liverpool Echo gaf Stefan Bajcetic het hoogste cijfer (9), maar ook Gakpo scoorde een ruime voldoende. 'Hij liet een geïmproviseerde kopbal noteren van ver en maakte tot zijn grote opluchting zijn eerste doelpunt namens Liverpool. Opluchting', was de conclusie. Naast Bajcetic scoorden alleen Mohamed Salah en Joe Gomez met een acht hoger.

In The Sun ging het over het feit dat Gakpo nu wellicht bevrijd is na zijn eerste treffer. 'Hij speelde niet groots na zijn overstap, maar eindelijk maakte hij zijn eerste goal. Vrijwel iedereen had liever een middenvelder gehad in de winterstop, maar Klopp ging voor Gakpo en dat vertrouwen gaat hem nu wellicht terugbetalen.' Bij Sky Sports kwam Gakpo eraf met slechts een zes.

Lees ookCody Gakpo beleeft droomavond en groeit uit tot derbyheld

Gakpo versus Firmino

In de analyse op die zender kreeg de oud-PSV'er wel fraaie woorden van Jamie Carragher. 'Hij kan een soort Firmino worden vanaf de zijkant. Heel veel acties naar binnen maken en op die manier ruimte geven aan de linksback om eraf over te komen", zag de voormalig verdediger. "Hij heeft een goede balcontrole, is snel en heeft een goede dribbel. Dat kan Liverpool nog goed van pas komen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen