Ajax weigerde als enige club met speciale aanvoerdersband te spelen

13 februari 2023, 23:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft afgelopen weekend als enige Eredivisie-club geweigerd om te spelen met een speciale aanvoerdersband ten behoeve van de Giro 555-actie voor aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië. Wesley Sneijder is nauw betrokken bij het initiatief en legt aan tafel bij Veronica Offside uit waarom zijn oude club niet heeft meegedaan aan de actie.

"Alle aanvoerders hebben deze band het afgelopen weekend voor de slachtoffers van de aardbeving gedragen. Het is een mooi initiatief van Tarik Divarci, de trainer en technisch directeur van DHSC. Hij heeft mij gevraagd de actie te steunen. Alle aanvoerders hebben de band gedragen en hun shirt gedoneerd. Aan het einde van de week gaat de veiling open. De opbrengsten gaan naar Giro 555", begint Sneijder.

De recordinternational vertelt dat Jordy Clasie één van de eersten was die aangaf mee te willen werken aan het initiatief. "Hij is altijd erg begaan met mensen en stond daar open voor. Dat is ook logisch natuurlijk, we weten allemaal wat er is gebeurd", aldus Sneijder, die aanstipt dat Ajax in tegenstelling tot de zeventien andere Eredivisie-clubs niet aan de actie heeft meegewerkt. "Ajax wilde de band niet. Dat kwam vanuit de directie. Ze zouden een eigen actie doen. Ik weet niet wat hun actie was, maar we moeten kijken naar de clubs die de band wél hebben gedragen."

Andy van der Meijde vindt het vreemd dat Ajax, ook zíjn oude club, de band heeft geweigerd. "Als je zo'n grote club bent, vind ik dat je daar wel aan mee mag doen. Je kunt ook uitstralen dat je het steunt. Ik snap het niet", aldus de oud-aanvaller. "Er hebben zeventien clubs meegedaan en daar zijn we dankbaar voor. Ik hoop dat misschien nog wat spelers van Ajax hun shirts gaan doneren", sluit Sneijder het onderwerp af.

Lees ookWesley Sneijder kondigt gesprek met Edwin van der Sar aan

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen