Cody Gakpo beleeft droomavond en groeit uit tot derbyheld

13 februari 2023, 22:55

De ban is gebroken voor Cody Gakpo. De 23-jarige aanvaller heeft maandagavond zijn eerste doelpunt voor Liverpool gemaakt. Daarmee speelde hij een hoofdrol in de Merseyside Derby tegen Everton. De stadgenoot werd op Anfield met 2-0 verslagen.

Gakpo is nog maar net in de Premier League neergestreken, maar ontkomt desondanks niet aan kritiek. In aanloop naar de ontmoeting met Everton stond na zes wedstrijden de teller op nul doelpunten en nul assists. Toch kreeg Gakpo tegen de stadgenoot voor de zevende keer op rij het vertrouwen van Jürgen Klopp. En dat betaalde hij terug.

Het stroef draaiende Liverpool kwam in de 36ste minuut op voorsprong dankzij Mohamed Salah, die het eindstation was van een razendsnelle counter. Everton had aan de andere kant zo'n vijftien seconden eerder de paal geraakt. Voor Salah was het zijn eerste doelpunt van 2023 in de Premier League. Zijn laatste maakte hij op Boxing Day tegen Aston Villa.

Een paar minuten na rust was het de beurt aan Gakpo om zijn eerste voor Liverpool te maken. Ook hij scoorde in de counter. Trent Alexander-Arnold gaf de bal op een presenteerblaadje en Gakpo schoof van dichtbij binnen. Tien minuten voor tijd werd de oud-speler van PSV vervangen door Roberto Firmino. Virgil van Dijk, die na blessureleed zijn rentree in de wedstrijdselectie maakte, kwam niet in actie.

Liverpool klimt door de eerste competitiezege sinds 30 december over Chelsea heen op de ranglijst en staat nu negende. Komende zaterdag staat de topper tegen Newcastle United op het programma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen