Wesley Sneijder kondigt gesprek met Edwin van der Sar aan

13 februari 2023, 21:36

Wesley Sneijder en Edwin van der Sar gaan dinsdag een bakje koffie doen om het een en ander uit te praten. De 38-jarige Sneijder wekte kortgeleden ergernis bij de algemeen directeur van Ajax door te vertellen dat hij in januari WK-smaakmaker Azzedine Ounahi heeft aangeboden bij de Amsterdamse club, maar daar niks mee is gedaan.

"Die jongen wilde héél graag naar Ajax. Wat hij had moeten kosten? Volgens mij 15 miljoen euro. Als hij de progressie die hij heeft geboekt kan doortrekken, is hij straks 70 à 80 miljoen euro waard. Ajax kon hem overnemen. Ik heb het er met Van der Sar over gehad, maar de financiële middelen waren er niet. Dan moesten er eerst spelers weg, dat ging niet", zei Sneijder bij Veronica Offside, een aantal dagen na het sluiten van de winterse transfermarkt.

Bij Rondo reageerde Van der Sar op de uitspraken van Sneijder. "Ik vind het een beetje raar. Hij probeerde in dat gesprek nog drie spelers door mijn strot te douwen. Wees dan een vent en kom gewoon aan de directietafel zitten. Leg dat bij de technische mensen neer en vertel het niet tussen neus en lippen door bij een bekerwedstrijdje in Den Bosch", beet de voormalig doelman van zich af.

Nieuwe reactie Sneijder

Sneijder heeft deze maandagvond gereageerd op de kritiek van Van der Sar. "Hij geeft zijn mening, net zoals dat ik dat hier doe. Er wordt hem een vraag gesteld en hij geeft daar antwoord op, misschien in een bepaalde emotie. Het waren geen drie spelers en ik heb ze ook niet door zijn mik proberen te douwen. Ik heb mijn hele leven bij Ajax gevoetbald. Als ik een speler heb van wie ik denk dat hij Ajax beter kan maken, dan benader ik Edwin. Natuurlijk bespreek ik het liever aan een directietafel, maar het liep gewoon zo."

Na de uitzending bij Rondo nam Sneijder contact op met zijn voormalig teamgenoot. "Ik heb hem de volgende dag gebeld. Dat moet je met elkaar uitspreken. We kennen elkaar daar te lang voor en hebben te veel meegemaakt. Het is ook niet zo dat ik Edwin aanval, ik lever kritiek op het beleid bij Ajax. Dat Edwin daar zit, is nu eenmaal zo. Morgen vindt het gesprek plaats. We gaan een bakje koffie doen en het gaat heel gezellig worden", besluit Sneijder.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen