Koeman opgelet: "In potentie een veel betere voetballer dan Gakpo"

13 februari 2023, 16:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Tijdens de ontmoeting tussen Leeds United en Manchester United stonden drie Nederlanders op het veld. Bij Manchester United hadden Tyrell Malacia en Wout Weghorst een basisplaats en bij Leeds United verscheen Crysencio Summerville aan de aftrap. Het waren niet de Nederlanders in de ploeg van Erik ten Hag die de meeste indruk maakten op Süleyman Öztürk van Voetbal International, maar de kleine Summerville. Öztürk vindt de rappe buitenspeler zelfs meer potentie hebben dan Cody Gakpo.

Leeds United draait een teleurstellend seizoen, maar dat geldt niet voor Summerville. De oud-speler van Feyenoord en ADO Den Haag kwam vooralsnog vijftien keer in actie in de Premier League en was tot op heden goed voor vier doelpunten en een assist. "Ik heb bij hem het idee dat het voor hem niet veel uitmaakt wie er trainer is, als er maar een bal zijn richting opkomt", zegt Öztürk op de site van Voetbal International. Bij Leeds United is er veel te doen om de opvolging van Jesse March, die laatst werd ontslagen wegens de slechte resultaten. Alfred Schreuder leek de voornaamste kandidaat om de nieuwe trainer te worden, maar Leeds United ziet toch af van zijn komst.

Wie de opvolger van March ook mag worden, Summerville lijkt niet snel meer uit het elftal te verdwijnen. "Hij is echt een actievoetballer. Hij stond nu aan de rechterkant, maar ik heb hem ook aan de linkerkant en door het centrum zien spelen. Hij zorgt wel voor gevaar en dat was voor Erik ten Hag in de tweede helft het signaal om het om te zetten. Ten Hag zag ook dat het een probleem zou worden. Toen kwam Lisandro Martínez erin en ging Luke Shaw eigenlijk op Summerville spelen, om dat gevaar in te dammen", zag Öztürk. "Dat betekende dat hij zó gevaarlijk was, dat hij Manchester United en Ten Hag dwong om een wissel door te voeren."

Toen Summerville in de zomer van 2020 de overstap maakte van de jeugdopleiding van Feyenoord naar Leeds United, was het nog maar de vraag of hij zou gaan slagen in Engeland. "De Premier League is een competitie waar je vanaf minuut één als kerel moet staan. Dat zo'n jongen op basis van techniek en voetbal boven komt drijven, betekent natuurlijk dat hij in aanleg een geweldige speler is. Je staat echt niet zomaar bij de eerste elf van Leeds United. Dat is dus wel een indrukwekkende ontwikkeling die hij doormaakt."

Lees ook: Spel Gakpo verbijstert Carragher: "Geen typische Klopp-aankoop"

Summerville een betere voetballer dan Gakpo?

En als je als jonge Nederlandse voetballer indruk maakt in een Europese topcompetitie, dan word je natuurlijk al snel in verband gebracht met het Nederlands elftal. Öztürk denkt zeker dat Summerville de potentie heeft om Oranje te halen. "Als Gakpo Oranje-potentie heeft, dan heeft deze jongen dat ook. In aanleg is hij een veel betere voetballer dan Gakpo. Summerville voetbalt veel makkelijker. Dat is niet zo'n heel rare uitspraak, hoor. In dit geval denk ik dat heel veel mensen mij wel gelijk geven. Als je die twee gaat vergelijken als je ze de bal geeft en gaat kijken wat er dan gebeurt, dan kun je de bal echt veel beter aan Summerville geven dan aan Gakpo. Bij Gakpo gebeurt er dan weinig, want hij heeft een elftal nodig dat goed functioneert."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen