Jakub Jankto bevrijdt zichzelf door eindelijk uit de kast te komen

13 februari 2023, 15:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jakub Jankto van Sparta Praag is de eerste Tsjechische profvoetballer die uit de kast gekomen. De speler van Sparta Praag is 27 en heeft dus heel lang met dit nieuws rondgelopen, maar hij heeft nu eindelijk de kracht gevonden om ermee naar buiten te treden.

De Tsjechisch international kwam met de volgende woorden in zijn video: "Zoals iedereen heb ik mijn sterktepunten en zwaktepunten. Ik heb een familie. Ik heb mijn vrienden. Ik heb een baan die ik al jaren zo goed mogelijk doe met serieusheid, professionaliteit en passie. Net als iedereen wil ik ook mijn leven leiden in vrijheid zonder angsten, zonder vooroordelen, zonder geweld en met liefde. Ik ben homoseksueel en ik wil me niet langer verstoppen." Zijn club kwam met de volgende woorden. "Jakub sprak open over zijn seksuele oriëntatie bij ons. Hij heeft onze support. Leef je leven, Jakub. Het gaat nergens anders om."

Het is vrij uniek dat spelers uit de kast komen in de voetballerij. Vorig jaar kwam Blackpool-speler Jake Daniels uit de kast als eerste Europese actieve voetballer. Jankto heeft zijn geaardheid lang verzwegen, maar kon het nu dus eindelijk vertellen middels een video op social media.

Lees ook: ''Het verhaal van Jake Daniels biedt toch enige hoop''

Jankto heeft al bij verschillende clubs in Europa gespeeld. De middenvelder heeft lang in Italië gevoetbald bij onder andere Udinese en Sampdoria. Ook speelde de Tsjech nog voor Ajax-beul Getafe in Spanje.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen