NOS: Ihattaren aangehouden na conflict in relationele sfeer

13 februari 2023, 14:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het was een tijdje stil rond de persoon van Mohamed Ihattaren, maar de oud-speler van PSV en Ajax heeft zich toch weer flink in de nesten gewerkt. De NOS meldt dat de voetballer zondag is aangehouden in Amsterdam 'na een conflict in relationele sfeer'. Het huis van Ihattaren in Vleuten is maandagochtend doorzocht door de politie. 

Ajax baarde vorig jaar januari opzien door Ihattaren op huurbasis over te nemen van Juventus. De voetballer had een paar maanden eerder de overstap gemaakt van PSV naar Juventus, maar in Italië verdween hij al snel uit beeld. Juventus stuurde Ihattaren meteen op huurbasis naar Sampdoria, maar daarvoor kwam Ihattaren geen seconde in actie. Ajax besloot hem een half jaar na zijn vertrek uit Nederland een nieuwe kans te geven.

De linkspoot maakte indruk bij Jong Ajax, waarna Erik ten Hag hem liet invallen in de bekerfinale tegen uitgerekend PSV. Maar wie dacht dat Ajax vervolgens nog veel plezier zou beleven aan Ihattaren, kwam bedrogen uit. Ihattaren maakte tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen een goede indruk op Alfred Schreuder en leek zich weer volledig te hebben gefocust op het voetbal. Maar juist op het moment dat Ihattaren zijn kans had moeten grijpen, liet Ajax weten dat hij niet tot de selectie behoorde voor het trainingskamp in Oostenrijk. Even werd er gedacht aan fysieke problemen, maar al snel bleek het te gaan om problemen in zijn omgeving. 

Lees ook: Dit is Juventus van plan met de veelbesproken Mo Ihattaren

Ihattaren werd bedreigd vanuit het criminele circuit en Ajax zag zich genoodzaakt de voetballer in bescherming te nemen. De dreigementen zwakten vervolgens af, maar aan het voetballen kreeg Ajax Ihattaren niet meer. De club maakte nog voor de winterstop bekend niet langer door te gaan met de linkspoot. Verschillende personen, onder wie Wesley Sneijder, probeerden Ihattaren er weer bovenop te krijgen, maar dat is niet gelukt. Ihattaren werd in november al aangehouden en volgens bronnen rond de NOS is dat zondag dus opnieuw gebeurd. 'Ihattaren, die gisteren jarig was, wordt vandaag verhoord en zit nog vast. Het incident houdt geen verband met zijn eerdere aanhouding vanwege een bedreiging', schrijft de NOS.

Ihattaren wordt verdacht van mishandeling ex-vriendin

De Telegraaf treedt wat verder in de details. Volgens de krant wordt Ihattaren verdacht van het mishandelen van zijn ex-vriendin. 'De politie heeft maandagochtend een inval gedaan in zijn woning aan de Haarzichtlaan in Vleuten. Daar hangt nu voor de deur gek genoeg een plakkaat dat de bewoner zijn huissleutel kan ophalen op een politiebureau in Utrecht', schrijft De Telegraaf. Ihattaren verloofde zich in september vorig jaar met de TikTok-ster Yasmine, maar die relatie hield niet lang stand. Anderhalve maand nadat Ihattaren op zijn Instagram een foto plaatste waarop de influencer haar ring liet zien, bleek het stel al weer uit elkaar te zijn.

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik hoop niet dat hij in Rusland gaat voetballen als hij in vrijheid mag afwachten net als Promes.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen