Opmerkelijk: niet T-shirts, maar maskers van 'King of Napoli' in de verkoop

13 februari 2023, 13:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Victor Osimhen (24) maakt met Napoli een ongekend seizoen door. De 22-voudig international van Nigeria is makkelijk herkenbaar aan het unieke masker dat hij tijdens de wedstrijden draagt. Dankzij de grote populariteit van Osimhen worden er inmiddels zelfs replica's van deze maskers buiten het Stadio Diego Armando Maradona verkocht.

Dat schrijft La Gazzetta dello Sport. Het Italiaanse sportblad meldt dat er afgelopen zondag grote rijen buiten het stadion te zien waren in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Cremonese (3-0) van supporters die probeerden om een masker van Osimhen te pakken te krijgen. De spits, die door het blad als 'de koning van Napoli' wordt beschreven, heeft zich dit seizoen tot een van de smaakmakers in de ploeg van Luciano Spalletti ontwikkeld.

Er staat dit seizoen geen maat op de doelpuntenproductie van Osimhen. In achttien wedstrijden was de aanvaller goed voor zeventien treffers, waarmee hij ruim aan kop gaat in het topscorersklassement van de Serie A. Ook in de Champions League was Osimhen dit seizoen trefzeker. Tijdens de 4-2 zege op Ajax zorgde de aanvaller voor het slotakkoord.

Reden van het masker

De echte reden achter het masker is een blessure die de spits bijna anderhalf jaar geleden opliep. In een wedstrijd tussen Inter Milan en Napoli in november 2021 kwam Osimhen hard in botsing met verdediger Milan Skriniar. De spits brak onder meer zijn oogkas en moest in totaal achttien schroeven in zijn gezicht laten aanbrengen. Sindsdien speelt de Nigeriaan met het beschermende masker op. Hoewel hij oorspronkelijk aangaf het masker irritant te vinden en er inmiddels geen medische noodzaak meer voor is, heeft Osimhen toch besloten om het masker te blijven dragen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen