Bassey mag dromen: "Die Engelsen zijn gek genoeg om hem te halen"

13 februari 2023, 09:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Calvin Bassey is sinds de komst van trainer John Heitinga zijn basisplaats kwijtgeraakt, maar hoeft desondanks een toekomstige transfer niet uit zijn hoofd te zetten. Volgens ESPN-analist Kenneth Perez viel de verdediger van Ajax namelijk wel goed in tegen RKC Waalwijk (3-1) en liet hij zien waar hij goed in is. Bassey viel in de rust in voor Davy Klaasen, waardoor Edson Álvarez een linie naar voren schoof en de Nigeriaan in het centrum plaats mocht nemen naast Jurriën Timber.

Perez vertelde in het programma Dit was het Weekend van ESPN dat hij begreep dat Heitinga koos voor de van Rangers overgekomen verdediger. "Met hem kun je verder van de goal verdedigen en druk houden op de bal. Álvarez zou eruit gelopen worden, maar Bassey kan deze meters nog goedmaken", stelt Perez.

Lees ook: Driessen schrikt van Ajax: "Hier zie je hoe kwetsbaar de ploeg is"

In de studio doet Perez ook nog eens een opvallende suggestie. "Ajax heeft veel te veel voor hem betaald. Hij is beperkt op zo veel vlakken. Zo slecht als hij eerder dit seizoen was... Hij werd ook een beetje de personificatie van het Ajax onder Schreuder. Als linksback doe je hem geen plezier, maar centraal kan hij wel van waarde zijn. Als hij er nu inkomt en het goed doet, dan denkt een Engelse club misschien: die halen we. Die Engelsen zijn daar gek genoeg voor."

Dramatisch aan de bal

De pijnpunten van Bassey worden ook nog wel benoemd door de oud-speler van onder andere Ajax en PSV. "Het is een drama aan de bal, maar dit kan hij. Voor dit soort klussen kun je hem goed gebruiken. Maar aan de bal is hij rampzalig, dat hebben we wel gezien", aldus Perez. In de tweede helft wist Ajax na het inbrengen van Bassey een 0-1 achterstand om te buigen in een zege. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen