'Leeuw' Memphis brult voor het eerst in Madrid: 'Hij verricht het wonder'

13 februari 2023, 08:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Memphis Depay (29) heeft zijn eerste doelpunt voor Atlético Madrid te pakken. In de lastige uitwedstrijd tegen Celta de Vigo kwam de Nederlandse spits in de 61e minuut binnen de lijnen en wist hij vlak voor tijd zichzelf tot matchwinner te bekronen met een cruciaal doelpunt. Na afloop kon hij zijn vreugde niet verbergen.

"Heel blij natuurlijk, het doelpunt op het laatste moment, mijn eerste doelpunt bij mijn nieuwe club, zo ontzettend blij", begint Memphis op de website van de club. "Ik voelde dat we meer probeerden te creëren toen we de rode kaart kregen. We wisten dat zij zouden komen en dan kunnen wij uit de counter gevaarlijk zijn. Uiteindelijk is het een compliment dat we als team samen blijven. We moeten ons spel verbeteren en blijven groeien, maar voor nu zijn we blij."

Nadat verdediger Stefan Savic vroeg in de tweede helft al van het veld gestuurd werd vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler, wist Atlético in de 89e minuut via Memphis alsnog de winnende te maken. Volgens de spits moet het de eerste van vele doelpunten zijn. "Ik ben naar deze geweldige club gekomen om doelpunten te maken. Ik wacht op meer kansen om meer te scoren en belangrijk te zijn voor mijn teamgenoten. Iedereen was erg blij met het eerste doelpunt en dat maakt me erg gelukkig", ging Memhpis verder. Hij benadrukte ook de sfeer binnen het elftal. "Mijn teamgenoten zijn fantastisch, ze helpen me veel en ze hebben me met open armen ontvangen. Ik ben hier heel gelukkig", sluit Memphis af.

Spaanse media lovend

Ook het Spaanse sportblad Mundo Deportivo zag hoe belangrijk het doelpunt van Memphis was. Net toen Atlético genoegen leek te nemen met een punt, stond de aanvaller op. 'Het schot raakte een verdediger en Memphis, heel slim, schoot hem in het net. Zien is geloven', aldus het blad. Ook 20 minutos kon de ogen niet geloven. 'Memphis verricht het wonder'. El Pais vindt de goal van Memphis knap, maar ziet één speler die nog meer uitblonk bij Atlético. 'Oblak stopt Celta en Memphis maakt het af.'

Zie ook: De leeuw is los: Memphis eindelijk belangrijk voor Atlético Madrid

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen