Afellay: "Hij is de motor van Feyenoord, hij is onvervangbaar"

12 februari 2023, 23:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ibrahim Afellay ziet Orkun Kökçü als onvervangbaar bij Feyenoord. De aanvoerder pakte zondag tegen sc Heerenveen (1-2 zege) zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is daardoor geschorst voor de topper tegen AZ van volgende week zaterdag. 

Afellay noemt Kökçü bij Studio Voetbal 'de motor van Feyenoord'. "Met de spelers die Feyenoord op dit moment heeft, is hij niet vervangbaar." Pierre van Hooijdonk spreekt ook van een gemis. "Temeer omdat Feyenoord sowieso al een aantal spelers mist. Het middenveld blijft toch een beetje een probleem. Timber speelde moeizaam vandaag. Ik verwacht dat hij naast Wieffer komt te spelen en een buitenspeler op 10 komt."

Kökçü is 'de fitste' speler in de selectie van Feyenoord, denkt Van Hooijdonk. "Hij speelt ook altijd negentig minuten. De energie die hij in de wedstrijden stopt en aan het elftal geeft, is aanvoerderwaardig. Hij is een voorbeeld met de manier waarop hij vooropgaat in de strijd."

Afellay zag Kökçü een belangrijke rol spelen in de wedstrijd tegen Heerenveen. Na een zwakke start greep Feyenoord het initiatief. "Kökçü en Wieffer namen het heft in handen. Feyenoord combineerde er lustig op los", aldus de oud-middenvelder. "Wieffer ontwikkelt zich geweldig en heeft zijn kans echt gegrepen. Feyenoord heeft eigenlijk nagelaten de 0-3 te maken in de eerste helft, waardoor Heerenveen een kans had om terug te komen in de wedstrijd. Het was billenknijpen in de slotfase."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen