FC Barcelona en Frenkie de Jong zijn klaar voor Erik ten Hag

12 februari 2023, 23:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona blijft maar winnen in de competitie. Na de zeges op achtereenvolgend Atlético Madrid, Getafe, Girona, Real Betis en Sevilla werd zondagavond ook afgerekend met Villarreal: 0-1. Daarmee zetten de Catalanen Real Madrid op een grotere achterstand en belangrijker, tankten ze nóg meer vertrouwen voor de eerste ontmoeting met Manchester United in de Europa League.

In Barcelona begon men zich de afgelopen weken stilaan zorgen te maken om Robert Lewandowski. De Poolse spits scoorde in de eerste seizoenshelft aan de lopende band, maar in de vijf competitieduels voorafgaand aan de trip naar Villarreal wist hij slechts één keer het net te vinden. Vorige week won FC Barcelona met 3-0 van Sevilla, zónder een treffer van Lewandowski. Dat de goalgetter het vizier nog niet helemaal op scherp heeft staan, bleek ook zondagavond. Hij kreeg al vroeg een grote kans op de openingstreffer, maar schoot de bal tegen Villarreal-doelman Pepe Reina aan.

Dat er na de winterstop wat zand in de motor is gekomen bij de Poolse doelpuntenmachine, heeft weinig invloed gehad op FC Barcelona. De Catalanen zijn al manden in goeden doen. In oktober werd voor het laatst verloren in competitieverband. Gelukkig voor Barça is Lewandowski niet alleen met zijn doelpunten belangrijk voor de ploeg. Hij fungeerde dit seizoen ook al vijf keer als aangever en verzorgde op bezoek bij Villarreal een fijne assist voor de openingstreffer van Pedri. Na een fraaie combinatie tussen Lewandowski en Pedri kon de Spanjaard na achttien minuten de 0-1 tegen de touwen schieten.

Bekijk ook: Tiki-taka: weergaloos doelpunt van Barcelona tegen Villarreal

Villarreal mist enorme kans op de 1-1

FC Barcelona stond hoog op het veld en zette Villarreal in een vroeg stadium vast. Daarmee liep de koploper van Spanje wel het risico tegen een vlotte omschakeling aan te lopen. Dat gebeurde vlak voor rust. Na een zeldzame slordigheid van Pedri ging José Luis Morales recht op Marc-André Ter Stegen af, maar de doelman hoefde niet op te treden. Morales plaatste de bal in het zijnet en liet daarmee een grote kans op de gelijkmaker liggen. Die mogelijkheid was voor Villarreal wel het sein om in de tweede helft wat meer van zich af te bijten. Frenkie de Jong, die een goede eerste helft speelde, moest verdedigend meer meters maken en werd zelfs op de bon geslingerd nadat hij een aanval van de thuisploeg onschadelijk maakte.

De beste mogelijkheden bleven echter voor FC Barcelona. Zo had Raphinha de 0-2 op zijn schoen, maar de Braziliaan zag zijn inzet rakelings voorlangs gaan. Doordat de tweede Catalaanse treffer maar niet viel, bleef het achterin oppassen geblazen. Ronald Araújo haalde veel weg en blonk maar weer eens uit bij FC Barcelona. De Uruguayaan incasseerde in de eerste helft wel zijn vijfde gele kaart in de competitie, wat betekent dat hij de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen Cádiz aan zich voorbij moet laten gaan.

Donderdag is Araújo er wel gewoon bij, als FC Barcelona de heenwedstrijd speelt tegen Manchester United in de tussenronde van de Europa League. Met het oog op die kraker had Barça het duel met Villarreal graag voortijdig willen beslissen, maar dat zat er niet in. Het bleef spannend tot de laatste seconde. Villarreal drong nog wel even aan, maar Ter Stegen hoefde eigenlijk niet meer serieus in actie te komen. Barça trok de voorsprong over de streep en boekte de achttiende competitiezege in dit seizoen. De voorsprong op Real Madrid - dat zaterdag het WK voor clubs won - is nu elf punten. De Koninklijke heeft wel een wedstrijd tegoed.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen