Berghuis: "Het Nederlands voetbal wordt daarin best onderschat"

12 februari 2023, 20:42

Steven Berghuis denkt dat het Nederlands voetbal in bepaalde opzichten wordt onderschat. Dat Ajax het zondag lastig had met RKC Waalwijk (3-1 zege), komt volgens Berghuis omdat Nederlandse ploegen 'weten hoe ze moeten spelen'.

"Je hebt ook met een tegenstander te maken", zei Berghuis tegen ESPN over het moeizame wedstrijdverloop. "Als je wilt spelen zoals wij, moet alles perfect gaan. Dat was het een paar keer niet en dan krijg je het ook tegen RKC lastig. In Nederland weet iedereen hoe ze moeten spelen. Dat is echt zo. Teams zijn slim, trainers zijn slim, er wordt geanalyseerd en er worden plannetjes bedacht."

Nederlandse ploegen 'schieten de bal niet zomaar weg' en blijven rustig onder druk, merkt Berghuis. "Het Nederlands voetbal wordt daarin best onderschat. Dat gevoel heb ik. We hebben tegen buitenlandse teams gespeeld die de bal sneller wegschieten als je ze enigszins onder druk zet. Hier blijven ploegen toch rustig spelen. Soms kun je daarvan profiteren, maar soms hebben ze het gewoon goed voor elkaar. Nogmaals: het wordt onderschat."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen