Dit deden de Europese opponenten van Ajax en PSV

13 februari 2023, 15:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Deze week begint het Europese voetbal weer voor de Nederlandse clubs Ajax en PSV. Feyenoord en AZ zijn al een ronde verder in de Europa League en Conference League. De Amsterdammers moeten het donderdag opnemen tegen het Duitse Union Berlin en PSV gaat in het zuiden van Spanje op bezoek bij Sevilla. Hoe presteerden de opponenten van de Nederlandse topclubs in aanloop naar de eerste ontmoeting in de tussenronde van de Europa League?

Ajax

RB Leipzig – Union Berlin 1-2

Voor Union Berlin stond er een heuse competitiekraker op het programma tegen RB Leipzig in de Bundesliga. Het was een ware zespuntenwedstrijd. De ploeg uit Berlijn won deze kraker met 1-2 in Leipzig. Met Danilho Doekhi en Sheraldo Becker in de basis boekte de club haar zesde zege op rij. Janik Haberer en Robin Knoche bezorgden Union Berlin de volle buit. Leipzig leek tien minuten voor tijd op gelijke hoogte te komen, maar na ingrijpen van de VAR werd de 2-2 van Yussuf Poulsen afgekeurd.

Dankzij de knappe overwinning op RB Leipzig is Unio Berlin al sinds 13 november ongeslagen. Ajax kan haar borst dus natmaken. De Duitsers zijn aan een ongelooflijk seizoen bezig. Een paar jaar geleden speelde de ploeg nog op het tweede niveau in Duitsland. Dan is het nu moeilijk te beseffen dat de hoofdstedelingen slechts één punt minder hebben dan koploper Bayern München.

Lees ook: Ajax gewaarschuwd: "Union Berlin is een soort Getafe

PSV

Sevilla – RCD Mallorca 2-0

Sevilla verkeert dit jaar in zwaar weer, maar zaterdag wist de ploeg weer eens te winnen met een score van 2-0. Coach Jorge Sampaoli was zeer te spreken over de prestaties van zijn team. "Het was een heel groot overwicht. Het team overwon een moeilijke week. Het was de beste wedstrijd van het jaar. In de eerste helft hadden we een paar doelpunten meer kunnen maken", oordeelde de coach, die Youssef En-Nesyri en Bryan Gil zag scoren. Sevilla is bezig aan een teleurstellend seizoen, maar kruipt beetje bij beetje omhoog op de ranglijst. Na de zege op RCD Mallorca staat de ploeg van Sampaoli twaalfde.

In de winter is oud-Ajacied Lucas Ocampos weer teruggekeerd op aandringen van Sampaoli. Ocampos heeft in Amsterdam niet de kans gekregen zich te bewijzen en ook bij Sevilla moet hij, ondanks de wens van Sampaoli om hem vroegtijdig terug te halen, weer vanaf nul beginnen. De aanvaller kwam vorige week in de uitwedstrijd tegen FC Barcelona al als invaller binnen de lijnen en moest het tegen RCD Mallorca doen met een kwartiertje speeltijd. Nemanja Gudelj, die we natuurlijk kennen van zijn periode in Nederland als speler van NAC Breda, AZ én Ajax, had wél een basisplaats. Gudelj is één van de drie centrale verdedigers bij Sevilla, waar hij in Nederland vooral indruk maakte op het middenveld.

Lees ook: Van Hanegem stoort zich aan euforie na zege op 'soort A1 in de Eredivisie'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen