NAC treurt: sensatie slaat 'hoogst mogelijke salaris' af

12 februari 2023, 12:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Odysseus Velanas gaat NAC Breda in de zomer verlaten. De 24-jarige middenvelder heeft een 'ultiem bod' van zijn club afgewezen en verlengt zijn aflopende contract niet, zo maakt NAC bekend. Een transfervrij vertrek is daarom onafwendbaar geworden.

Velanas is dit seizoen met 13 doelpunten uit 22 wedstrijden de clubtopscorer van NAC. Hij verkeert in topvorm en was in zijn laatste zes competitiewedstrijden goed voor zeven treffers. Vrijdag kwam hij tot scoren tegen De Graafschap (2-0) en al voor die wedstrijd kreeg hij een aanbod om zijn contract te verlengen. "Daarbij werd de speler het, binnen de ruimte van het salarishuis van NAC, hoogst mogelijke salaris voorgehouden", schrijft NAC.

De Griekse nummer 10 van NAC is echter gebrand op Eredivisie-voetbal en die garantie kan NAC als nummer tien van de Keuken Kampioen Divisie niet bieden. Technisch directeur Peter Maas betreurt de situatie. "Maar zo kan het helaas gaan. We maken het seizoen nu af met Ody en rekenen op zijn optimale inzet in de komende maanden. Onze trainer Peter Hyballa is hierin, net als bij alle overige selectiespelers, uiteraard vrij om zijn eigen beslissingen te nemen."

Velanas zegt zelf dat er geen sprake is van een conflict of 'anderszins een slecht gevoel'. Hij blijft graag voor NAC spelen dit seizoen. "De club heeft me echt gerespecteerd met hun laatste bod. Toch heb ik voor mezelf de ambitie om komend seizoen Eredivisie te spelen, het zwaarst laten wegen. Maar zolang ik bij NAC speel, zal ik mijn uiterste best blijven doen voor de club. Ik hoop dan ook op de steun van de supporters." Velanas kwam in 2021 over van Jong FC Utrecht. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen