Ajax-trainers Schreuder én Heitinga zetten Kudus niet op favoriete plek

12 februari 2023, 10:16   Bijgewerkt: 12 februari 2023, 10:21

Alfred Schreuder zette Mohammed Kudus in de spits. John Heitinga posteert de Ghanees aan de rechterkant van de aanval. Maar de voetballer van Ajax speelt het liefst op het middenveld. Tegen FC Twente eindigde hij de wedstrijd wel als nummer tien en maakte in die rol ook en doelpunt. 

"Ik ben veelzijdig en kan op verschillende posities spelen, maar op het middenveld voel ik me het best", vertelt Kudus in het Algemeen Dagblad over zijn eigen ontwikkeling. "Daar ben ik gevaarlijker, omdat ik vaker in de buurt van het doel aan de bal kom. Maar ik zal op elke plek mijn best doen om het team te helpen, zoals ik dat als spits ook deed. Winnen is het ultieme doel."

Onder Heitinga komt hij weliswaar van de rechterkant, maar krijgt hij ook veel vrijheid van de oefenmeester om eventueel naar het middenveld af te zakken. "Het belangrijkste is dat ik met mijn kwaliteiten kan spelen zoals ik wil, zonder dat ik daarin word beperkt. Dat vertrouwen krijg ik van de coach. Ik voel de vrijheid. Soms sta ik weer op rechts, soms weer in het midden."

Lees ook: Deze gouden omzetting van Heitinga bracht Ajax overwinning bij FC Twente

Met middenvelder Steven Berghuis heeft Kudus duidelijk een goede klik bij Ajax, zo is te zien in de eerst weken onder Heitinga. De Ghanees bevestigt dat hij graag samenspeelt met Berghuis. "Steven en ik begrijpen elkaar goed en de positiewisselingen maken ons onvoorspelbaar. Dat is moeilijk te verdedigen", aldus Kudus.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen