NEC bevestigt status als Koning Gelijkspel tegen SC Cambuur

11 februari 2023, 20:44   Bijgewerkt: 11 februari 2023, 20:55

NEC heeft voor de twaalfde keer dit Eredivisie-seizoen gelijkgespeeld. In de 21ste speelronde kwam hekkensluiter SC Cambuur op bezoek in De Goffert. Ondanks enkele goede kansen stapten NEC en Cambuur doelpuntloos het veld af: 0-0.

NEC zorgde deze week bijna voor een daverende stunt in de KNVB Beker. Na een knotsgekke wedstrijd (4-4) delfden de Nijmegenaren uiteindelijk na penalty's het onderspit tegen Feyenoord. Bekerkeeper Matthijs Branderhorst was met een recordaantal reddingen de absolute uitblinker bij de ploeg van Rogier Meijer. Tegen hekkensluiter Cambuur maakte Branderhorst echter weer pas op de plaats voor eerste doelman Jasper Cillessen. Tegenstander Cambuur lag al uit het bekertoernooi en kwam deze week dan ook niet in actie. Met onder meer winteraankopen Björn Johnsen en Navarone Foor in de basis ging de ploeg van Sjors Ultee in De Goffert op jacht naar de broodnodige punten.

Cambuur dankt Ruiter

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en waren de verschillen op het veld niet groot. NEC wilde voor eigen publiek een stap zetten richting het linkerrijtje, maar was over het algemeen slordig in balbezit. Cambuur was vooral onnauwkeurig in de afwerking. Onder meer Michael Breij en Johnsen hadden veel meer kunnen doen met enkele mogelijkheden. Ondanks die momenten was het de thuisploeg die de beste kansen kreeg. Cambuur-goalie Robbin Ruiter voorkwam aan de andere kant met een paar uitstekende reddingen een achterstand voor de Leeuwarders. Met name Elayis Tavsan was twee keer ontzettend dicht bij de openingstreffer. Zodoende gingen beide ploegen doelpuntloos de rust in. Een domper voor NEC was de gele kaart voor smaakmaker Oussama Tannane, die daardoor geschorst is voor aankomend duel tegen Excelsior.

Een ander bijzonder hoogtepunt van de eerste helft vond niet op het veld plaats, maar in het uitvak met Cambuur-supporters. Daar stonden verschillende supporters met een prei in de hand. Kort voor rust lagen er zelfs een aantal op het veld. Wat daar de bedoeling van was, blijft een raadsel.

Boeiend tot het einde

Ongewijzigd gingen beide ploegen in de tweede helft opzoek naar de openingstreffer. Het spelbeeld bleef exact hetzelfde als in het eerste bedrijf. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en kregen zo nu en dan een mogelijkheid om gevaarlijk te stichten. Halverwege de tweede helft leek de wedstrijd los te komen, toen Tannane een corner er bijna direct indraaide. Mede dankzij dat gevaar leek het tempo wat omhoog te gaan, maar tot echte kansen leidde het niet. Desalniettemin bleef het boeiend tot het einde. Cambuur verstopte zich zeker niet en kwam er nog een aantal keer brutaal uit, maar tot een doelpunt kwam het niet. Beide ploegen bleven steken op 0-0 en moesten zodoende genoegen nemen met een puntje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen