Ajax opgepast: Union Berlin toont veerkracht in topwedstrijd

11 februari 2023, 20:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Union Berlin heeft zijn laatste wedstrijd in aanloop naar de heenwedstrijd tegen Ajax in de tussenronde van de Europa League gewonnen. De club uit de Duitse hoofdstad boekte een knappe 1-2 zege tegen RB Leipzig. Sevilla, de tegenstander van PSV over vijf dagen, won thuis eenvoudig met 2-0 van Real Mallorca.

RB Leipzig - Union Berlin 1-2

Dat Ajax het tweeluik met Union Berlin niet te lichtzinnig moet benaderen, is vanavond extra duidelijk geworden. De verrassing van de Bundesliga steeg naar de tweede plaats door veerkracht te tonen in de zware uitwedstrijd tegen directe concurrent RB Leipzig. De Amsterdammers kunnen hun borst natmaken, want Union Berlin heeft tot nu toe al zijn wedstrijden in 2023 gewonnen.

De opponent van de ploeg van trainer John Heitinga boog in de tweede helft een 1-0 achterstand om in een 1-2 zege. Janik Haberer en Robin Knoche bezorgde Union Berlin de volle buit. Leipzig leek tien minuten voor tijd op gelijke hoogte te komen, maar na ingrijpen van de VAR werd de 2-2 van Yussuf Poulsen afgekeurd. Komende donderdag treffen Ajax en Union Berlin elkaar in de Johan Cruijff ArenA.

Sevilla - Real Mallorca 2-0

Ook de tegenstander van PSV kende een goede generale richting donderdag. Sevilla was veel te sterk voor Real Mallorca en won dan ook verdiend. Youssef En-Nesyri en Bryan Gil tekenden in de eerste helft voor de Andalusische doelpunten. Nemanja Gudelj verscheen aan de aftrap bij Sevilla, terwijl voormalig Ajax-speler Lucas Ocampos een kwartier voor tijd als invaller binnen de lijnen kwam.