Arsenal stelt opnieuw teleur en trapt in val van reuzendoder

11 februari 2023, 18:01   Bijgewerkt: 11 februari 2023, 18:09

Arsenal heeft zaterdag averij opgelopen in de strijd om de Engelse titel. De ploeg van trainer Mikel Arteta kwam voor eigen publiek niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen reuzendoder Brentford. Het betekent dat de koploper van de Premier League met een slecht gevoel toeleeft naar de kraker tegen Manchester City van komende woensdag.

Arsenal - Brentford 1-1

Arsenal hoopte zich tegen Brentford te herstellen van de 1-0 nederlaag tegen Everton van een week geleden. Vanaf het eerste fluitsignaal werd echter duidelijk dat de stadgenoot zich niet zomaar naar de slachtbank zou laten leiden. Brentford beet brutaal van zich af en deed in de eerste helft zeker niet onder voor de koploper van de Premier League, maar slaagde er niet in een van zijn kansen om te zetten in doelpunten.

Naarmate de wedstrijd vorderde, voerde Arsenal de druk op en werd Brentford verder teruggedrongen. Dat leidde halverwege de tweede helft tot de 1-0 van Leandro Trossard, die 277 seconden daarvoor binnen de lijnen was gekomen, nam het doelpunt voor zijn rekening. Lang kon Arsenal daar niet van genieten, want enkele minuten later kwam Brentford langszij. Aan het doelpunt van Ivan Toney hing een luchtje van buitenspel, maar zowel de grensrechter als de VAR zag geen reden om de goal af te keuren.

Bij Arsenal zal men flink balen van het puntenverlies tegen Brentford, dat als reuzendoder eerder dit seizoen Manchester United (4-0), Chelsea (0-0), Manchester City (2-1), Tottenham Hotspur (2-2) en Liverpool (3-1) al punten afhandig maakte. De voorsprong op nummer twee Manchester City bedraagt nu zes punten. Komende woensdag nemen de belangrijkste kandidaten voor de landstitel het tegen elkaar op in Londen.

Leicester City - Tottenham Hotspur 4-1

Tottenham Hotspur slaagde er niet in om de knappe zege op Manchester City een passend vervolg te geven. Op bezoek bij Leicester City werd deze zaterdagmiddag met 4-1 verloren. De ploeg van trainer Antonio Conte kwam door een doelpunt van Rodrigo Bentancur op voorsprong, maar nog voor rust moest doelman Fraser Forster de bal drie keer uit het doel vissen. Harvey Barnes maakte vlak voor tijd aan alle einde een twijfel door het vierde doelpunt van Leicester voor zijn rekening te nemen.