Jubilaris Müller goud waard voor winnend Bayern, ook Dortmund zegeviert

11 februari 2023, 17:27

Bayern München heeft in het thuisduel met laagvlieger VfL Bochum gedaan wat het moest doen. Mede dankzij Thomas Müller, die een nieuw record vestigde, won de koploper met 3-0 van de ploeg van Thomas Letsch. Ook Borussia Dortmund blijft meedoen in de top van de Bundesliga. Die Borussen wonnen op bezoek bij Werder Bremen met 0-2.

Der Rekordmeister trad aan met Matthijs de Ligt in de achterhoede, terwijl Daley Blind startte op de reservebank. Ook Müller begon, zoals wel vaker, in de basiself. De 33-jarige speelde zijn 472ste Bundesliga-duel en evenaarde daarmee het record van Gerd Müller. Vlak voor rust werd het feest nog mooier voor de jubilaris toen hij zijn ploeg op voorsprong schoot.

Lees ook: Thomas Müller krijgt knullig cadeautje van Bochum in recordduel

Kort voordat Blind in de ploeg was gekomen had invaller Kingsley Coman de marge vergroot naar 2-0. Door een benutte strafschop van Serge Gnabry liep de ploeg van Julian Nagelsmann ook nog uit naar 3-0. Door de overwinning komt Bayern na twintig wedstrijden op 43 punten en blijft het soeverein aan kop in de competitie.

Dortmund wint ook

Borussia Dortmund blijft in het spoor van Bayern. Op bezoek bij nummer acht Werder Bremen won de ploeg van Edin Terzic met 0-2 door een goal van de achttienjarige aanvaller Jamie Bynoe-Gittens. In de slotfase gooide Julian Brandt de wedstrijd op slot en was de overwinning een feit. De achterstand op koploper Bayern blijft hierdoor slechts drie punten.

Overige uitslagen

FSV Mainz 05 – FC Augsburg 3-1

1899 Hoffenheim – Bayer Leverkusen 1-3

SC Freiburg – VfB Stuttgart 2-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen