Spel Gakpo verbijstert Carragher: "Geen typische Klopp-aankoop"

11 februari 2023, 13:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cody Gakpo heeft in zijn eerste maand als speler van Liverpool geen beste indruk gemaakt op Jamier Carragher, jarenlang verdediger van de club. De Engelsman vraagt zich zelfs af waarom Liverpool tientallen miljoenen uitgaf aan een speler 'die op de bank terechtkomt als Luís Díaz en Diogo Jota weer fit zijn'. 

'Ik heb verbijsterd naar de eerste wedstrijden van Gakpo gekeken', schrijft Carragher in zijn column in The Telegraph. 'Hij is geen typische Klopp-aankoop, hij komt snelheid tekort en heeft niet de capaciteiten om hoog druk te zetten', analyseert hij het spel van de Nederlandse aanvaller. 'Waarom betaal je bijna 50 miljoen euro voor een speler die straks op de bank terechtkomt? En al helemaal terwijl een andere linie direct versterking nodig had?', vraagt hij zich hardop af. 

Daarmee doelt Carragher op het Liverpool-middenveld. 'Sinds de zomer van 2022 heeft de club 200 miljoen uitgegeven aan vier aanvallers in de personen van Diaz, Darwin Núñez, Fabio Carvalho en Gakpo', somt Carragher op. 'De eigenaren hebben niet verzuimd te investeren, maar hadden dat in een middenvelder moeten doen.' 

Ward

In dat opzicht bevreemdt het Carragher dat Liverpool het contract van aanvoerder Jordan Henderson in 2021 met liefst vier jaar verlengde. 'Binnen 24 uur na die verlenging kwamen geruchten naar buiten dat toenmalig sportief directeur Michael Edwards wilde vertrekken, dat is sindsdien ook daadwerkelijk gebeurd.' Dat ook diens opvolger Julian Ward, die in verband wordt gebracht met een technische functie bij Ajax, binnen een jaar opstapt vindt Carragher op z'n minst 'vreemd'. Hij vermoedt dat Klopp een grotere rol in het contractbeleid van de club is gaan spelen, wat heeft geleid tot het snelle vertrek van beide directeuren. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die blaasde veel te hoog van de toren had beter de Gini route kunnen bewandelen maar dacht na die goals bij Oranje dathij de hele wereld aankon !!!! Ook geen voordeel dat hij bij klote draaiend Liverpool kwam .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen