Martínez over WK-vieringen: "Mbappé zal denken dat ik een sukkel ben"

11 februari 2023, 12:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Tijdens het WK in Qatar stond Argentinië, en in het bijzonder Emiliano Martínez, in het middelpunt van belangstelling. De doelman wist met zijn opvallende vieringen veel frustratie te creëren bij tegenstanders, maar dat was nooit zijn bedoeling. 

Het was een historische wedstrijd, de WK-finale. De hattrick van Kylian Mbappé, het juichen van Martínez en de kers op de taart voor Lionel Messi. Het juichen van Martínez zorgde voor de nodige frustratie, daar heeft hij spijt van. "Ik ben nooit van plan geweest om iemand pijn te doen. Gedurende mijn hele carrière ben ik opgegroeid met Fransen. Nog nooit heb ik een probleem met een van hen gehad."

Minuut stilte

In Qatar was Argentinië de winnaar, maar in 2018 zegevierde Frankrijk, Martínez kan zich de feestvreugde bij de Fransen nog goed herinneren. Martínez vroeg dit jaar om een symbolische minuut stilte voor Mbappé. "Het is een kleedkamerding. Dat mag niet naar buiten komen, maar in 2018 versloegen ze ons en hoorde ik dat er de hele tijd liederen aan het adres van Lionel Messi waren. En bij Brazilië ging het over Neymar. Het is ook niet persoonlijk. Het is omdat het legendes zijn. Ik respecteer Mbappé juist enorm", aldus Martínez tegenover L'Equippe.

Pop voor Mbappé

Ook de Mbappé-pop deed veel mensen fronzen, maar ook daar zit een ander verhaal achter volgens hem. "Mensen gooiden onderweg veel poppen naar ons. Ik raapte deze op, omdat ik er om moest lachen. Twee seconden heb ik hem vastgehad en toen teruggegooid. Hoe kon ik Mbappé nou voor de gek houden? Hij heeft een hattrick tegen me gemaakt. In de finale. Hij moet denken dat ik een sukkel ben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben je toch ook !!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen