Racistische spreekkoren verpesten euforie bij PEC: "Kan echt niet"

11 februari 2023, 09:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Op vrijdagavond boekte PEC Zwolle een belangrijke zege op Jong AZ (4-1), daarnaast verloor concurrent Heracles Almelo in Venlo en dus staat de ploeg van trainer Dick Schreuder tien punten los van de aartsrivaal. Maar na afloop ging het over de vermeende racistische spreekkoren in met MAC3Park. 

Tijdens de eerste helft, waarin PEC na een half uur al met 3-0 voor stond, sprak de stadionspeaker verrassende woorden. Hij sprak het publiek toe en deed het dringende verzoek om te stoppen met racistische spreekkoren, tot verbazing van de spelers. "Niemand heeft iets gehoord, maar ik hoorde samen met Davy van den Berg de stadionspeaker omroepen dat er gestopt moest worden met racistische spreekkoren", vertelt Dean Huiberts aan RTV Oost.

Staken

Ook veel supporters in het stadion hadden geen spreekkoren gehoord, maar ze waren er wel degelijk. Het was - gelukkig - maar een klein groepje volgens de club uit Zwolle, de veiligheidsmensen in het stadion hoorden de geluiden en schakelden gelijk de stadionspeaker in. Doelpuntenmaker Huiberts en zijn teamgenoten hoorden niks, maar waren duidelijk naar elkaar: Áls het gebeurt, gaan we van het veld af. 

"Want dat kan echt niet. Daarna spraken we een aantal spelers van AZ en die hadden ook niets gehoord. De scheidrechter zei dat hij eerder al eens een wedstrijd heeft stilgelegd wegens dit soort spreekkoren, en dat hij bereid was dat weer te doen. Dus we zeiden, ook met Bram van Polen erbij: als iemand iets hoort, dan is het klaar.", vertelt de jonge Kampenaar in dienst van de Zwolse club. 

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die gasten zijn in feite gefrustreerde bange slappe kneusjes die zich verschuilen binnen een groep. Als zij 1 op 1 tegenover zo'n speler staan dan binden ze in die lafaards.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen