KKD-koploper PEC tien punten los na misstap Heracles Almelo

10 februari 2023, 22:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PEC Zwolle stevent in rap tempo op de titel in de Keuken Kampioen Divisie af. De koploper had vrijdag zelf een makkelijke avond tegen Jong AZ en zag bovendien de belangrijkste concurrent Heracles Almelo wéér verliezen. Van de laatste vijf duels won de nummer twee van de competitie er slechts één.

PEC Zwolle - Jong AZ 4-1

Koploper PEC Zwolle kende in eigen huis geen enkele moeite met Jong AZ. Al bij rust kon er weinig meer mis gaan voor de thuisploeg, die dankzij goals van Tolis Vellios en Younes Taha (twee) met een 3-0 voorsprong de kleedkamer in ging. Zoals verwacht werd het daardoor na rust niet meer spannend. Aan beide kanten werd er nog gescoord - door Dean Huiberts en Mexx Meerdink - waardoor de wedstrijd in 4-1 eindigde.

VVV-Venlo - Heracles Almelo 3-1

Die eenvoudige zege werd extra veel waard voor PEC, omdat achtervolger Heracles Almelo juist dure punten liet liggen. Op bezoek bij VVV-Venlo kwam de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie nog wel op voorsprong via Lucas Schoofs, maar na rust ging het helemaal mis. Na een uur spelen trok Nick Venema de stand gelijk, waarna het erop en erover was voor de thuisploeg. Kees de Boer zette VVV een kwartier voor tijd op voorsprong en Mitchell van Rooijen gooide de wedstrijd vervolgens in het slot. Heracles zag het gat met PEC oplopen tot liefst tien punten en zal vooral naar onder moeten kijken om de directe promotieplek niet te verliezen.

FC Eindhoven - Almere City 0-1

Welke club daarin het grootste gevaar is voor Heracles, was de grote vraag tijdens de clash tussen de nummers vier en drie, FC Eindhoven en Almere City. Beide ploegen begonnen deze speelronde met 29 punten, maar een vroege goal van middenvelder Pascu zou uiteindelijk het verschil maken voor de bezoekers. FC Eindhoven was niet meer in staat om de achterstand recht te zetten - zeker niet nadat Charles Andreas Brym een halfuur voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg en zijn ploeg met tien man achterliet.