Triest nieuws Poldervaart: trainer kampt met zeldzame spierziekte

10 februari 2023, 20:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Adrie Poldervaart heeft via ESPN duidelijkheid gegeven over zijn afwezigheid bij De Graafschap. De trainer werd deze week opgenomen in het ziekenhuis, maar de reden hiervan was onduidelijk. Poldervaart zelf heeft nu laten weten dat hij kampt met het Guillain-Barré syndroom, een ziekte waarbij de spieren in armen, benen en romp in enkele dagen of weken kunnen verzwakken en die in het ergste geval zelfs tot verlamming kan leiden. 

In de vrijdaguitzending van ESPN las Hans Kraaij Jr. een statement van Poldervaart voor op diens eigen verzoek. "Ik voel me ellendig en machteloos", begon die boodschap van de trainer. "Maar ik wil graag dat je de mensen vertelt wat ik mankeer, zodat ze niet denken dat ik een trainer ben die te weinig punten heeft en overspannen thuis zit."

"Ik heb de ziekte van Guillain-Barré, een zeldzame variant. Ik heb veel pijn en ik slaap niet. Vandaag had ik een MRI van mijn hersenen. Ik hoop op het beste. Ik loop heel slecht, met een stok. En we hebben verdomme maar 27 punten", voegde Poldervaart daar tot slot aan toe.

Poldervaart was er dinsdagavond niet bij toen zijn De Graafschap met 3-0 won van De Treffers en ontbreekt uiteraard ook nog bij de competitiewedstrijd tegen NAC Breda van vrijdagavond. Zijn taken worden voorlopig overgenomen door assistent-trainer Richard Roelofsen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen