Van Hanegem zag spektakel Feyenoord pas later terug: "Minachting"

10 februari 2023, 19:23   Bijgewerkt: 10 februari 2023, 19:32

Het bekerspektakel in De Kuip tussen Feyenoord en NEC duurde woensdagavond tot in de late uurtjes. De wedstrijd begon om 21:00 uur en er moest verlenging en penalty's aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Feyenoord-icoon Willen van Hanegem vindt het belachelijk dat een wedstrijd waar verlenging mogelijk is, zo laat pas gespeeld wordt.

Na 120 krankzinnige minuten was de wedstrijd tussen Feyenoord en NEC nog altijd niet beslist. Bij een stand van 4-4 kwam het aan op een penaltyserie. Van Hanegem zelf zag het allemaal de ochtend erop pas terug. Hij was gaan slapen toen Feyenoord na één helft spelen met 1-0 achter stond, vertelde hij in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad.

"Ik vind het sowieso gekkenwerk", zei hij over het late aanvangstijdstip. "Ik weet ook niet wat de reden is. Ze spelen om kwart voor zeven, dan om acht uur en dan is er om negen uur weer een wedstrijd. Waarom moet er nog zo laat een wedstrijd gespeeld worden?" Op de suggestie dat ESPN zo veel mogelijk kijkers wil trekken door de wedstrijden te spreiden: "Dan moet je 's morgens al beginnen."

Minachting naar de fans

Van Hanegem vindt het onzin dat de aanvangstijdstippen voor de voetballiefhebbers bedoeld zouden zijn. "Je moet niet zeggen dat het in het belang van de supporters is. In tegendeel: ze doen het alleen maar om het ESPN naar hun zin te maken. Het maakt verder niet uit of wij zitten te kijken. Het is minachting naar de fans."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen