Derde Nederlander ooit verkozen tot Speler van de Maand in Championship

10 februari 2023, 18:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ian Maatsen is verkozen tot Speler van de Maand in de Championship. De linksback wordt beloond voor zijn aandeel in het succes van Burnley, dat in januari alle drie de competitiewedstrijden won en fier aan kop gaat op het tweede niveau van Engeland. Burnley levert met Vincent Kompany ook de Trainer van de Maand.

Maatsen speelde dit seizoen 24 competitiewedstrijden en was daarin betrokken bij negen goals (vier treffers, vijf assists). In januari blonk hij uit door zijn ploeg met twee doelpunten naar een zege op Swansea City (1-2) te loodsen. De geboren Vlaardinger is de derde Nederlander die de eretitel in de wacht sleept, na Marvin Emnes (in augustus 2011 namens Middlesbrough) en Arnaut Danjuma (in april 2021 namens Bournemouth).

Maatsen wordt dit seizoen door Chelsea verhuurd aan Burnley. De twintigjarige back zei anderhalve week geleden in een interview met De Telegraaf dat hij zich goed voelt bij The Clarets en prettig samenwerkt met Kompany. "Ik voer heel fijne gesprekken met hem. Dan zitten we samen in het Nederlands te praten, vertelt hij me over tal van dingen in het leven die hij heeft meegemaakt op jonge leeftijd, hoe je opeens in de schijnwerpers komt te staan en hoe ik daar mee moet omgaan. Echt heel tof om dit met hem mee te maken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen