Zoekende Ultee wijzigt Cambuur op drie plaatsen voor 'soort van cruciaal' duel

10 februari 2023, 18:54

In de 'soort van cruciale wedstrijd' tegen NEC gaat Sjors Ultee voor het eerst Bjørn Johnsen in de basis zetten. De spits maakte zondag zijn debuut voor SC Cambuur tegen Ajax. Hier kon de aanvaller net zoals de rest van zijn ploeggenoten weinig potten breken. Het is niet de enige wijziging die de trainer doorvoert.

Als er wordt gekeken naar de laatste training van de Leeuwarders staan ook Doke Schmidt en Mitchel Paulissen in de basis. Deze nieuwe namen gaan ten koste van Sai van Wermeskerken, Léon Bergsma en Mees Hoedemakers. In de wedstrijd tegen NEC kan Johnsen waarschijnlijk geen volle negentig minuten spelen. "Hij is fit genoeg om een groot deel van de wedstrijd te kunnen spelen," zegt Sjors Ultee in gesprek met Omrop Fryslân.

De ploeg uit Leeuwarden speelt de laatste tijd in verschillende formaties. Tegen Ajax stonden ze nog in een 5-2-3-formatie, maar dat idee gaat tegen NEC weer de prullenbak in. De voormalig trainer van Fortuna Sittard vindt het lastig om de ideale elf neer te zetten. "Dat is best een moeilijk evenwicht tussen de vastigheid die je wilt, maar ook de goeie concurrentie en het zoeken naar de beste elf."

Voor SC Cambuur is nu elke wedstrijd belangrijk. De club is na afgelopen weekend hekkensluiter in de Eredivisie en wil de laatste plaats zo snel mogelijk verlaten. "Het voelt wel als een soort cruciale wedstrijd, want je moet punten gaan pakken. In januari heb je de opleving gehad van vier punten tegen Emmen en Groningen. Daar moet een reeks bij komen die harder gaat worden dan een paar puntjes per maand."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

StephanevanderGeest25
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom vd Water nog opstellen, die voetbalt alleen voor en tegen zichzelf, niet voor de ploeg. Zijn vele balverlies levert ongekend veel extra verdedigend werk op voor zijn ploeggenoten. Cambuur en vd Water zijn helaas een "mismatch" Iedereen ziet het.... bijna iedereen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen