KNVB verwerpt Volendams protest, handhaaft schorsing Oristanio

10 februari 2023, 12:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De KNVB is niet ingegaan op het pleidooi van FC Volendam om de schorsing van Gaetano Oristanio te verminderen. Na een charge op AZ-speler Jordy Clasie kreeg de Italiaanse middenvelder vorige week een rode prent van scheidsrechter Martin Pérez en daarna spuugde hij de leidsman ook nog eens onder. Door het verwerpen van het beroep dat de Volendammers aantekenden is Oristanio veroordeeld tot een schorsing van liefst vijf wedstrijden.

De KNVB motiveert het vonnis op de eigen website: 'Ten aanzien van het spugen naar de scheidsrechter oordeelt de tuchtcommissie dat - gezien het moment waarop, de intensiteit waarmee en de richting waarin werd gespuugd - niet anders kan worden geconcludeerd dan dat Oristanio uit onvrede over de rode kaart opzettelijk naar de scheidsrechter heeft gespuugd', zo valt te lezen.

Lees ook: Volendam in beroep tegen enorme schorsing 'spugende' Oristanio

Ook de charge op Clasie was al genoeg om Oristiano een aantal wedstrijden te schorsen. Hierover schrijft de voetbalbond: 'Door op deze wijze het duel van achteren aan te gaan heeft Oristanio, naar het oordeel van de tuchtcommissie, het risico aanvaard zijn tegenspeler te blesseren.' Overigens viel de schade bij het slachtoffer mee: drie dagen na het voorval stond Clasie de volle 90 minuten binnen de lijnen toen AZ op eigen veld werd uitgeschakeld in de KNVB Beker door FC Utrecht.

Tot aan de rode kaart van Oristanio was er in het duel met AZ eigenlijk niet zo veel aan de hand voor FC Volendam. Ze stonden met 1-0 voor tegen de nummer twee van de Eredivisie. Na de uitsluiting van de middenvelder werd het alsmaar lastiger voor de ploeg uit het vissersdorp om de provinciegenoot van zich af te houden. AZ kon hier via Jens Odgaard deels van profiteren voorkwam daarmee een nederlaag. Het werd uiteindelijk 1-1 in Volendam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen