KNVB grijpt in: NEC wéér benadeeld tegen Feyenoord

10 februari 2023, 11:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De rode kaart die Philippe Sandler woensdagavond kreeg in de knotsgekke bekerwedstrijd tussen NEC en Feyenoord is geseponeerd door de aanklager betaald voetbal van de KNVB. De 26-jarige verdediger werd in de slotfase van de reguliere speeltijd van het veld gestuurd door scheidsrechter Rob Dieperink nadat hij met zijn arm een Rotterdams doelpunt had voorkomen.

Dat was een fout, zo luidt het oordeel vanuit Zeist. 'Naar het oordeel van de tuchtcommissie is geen sprake geweest van strafbaar hands', schrijft de KNVB op de eigen website. Dieperink nam de goede beslissing door de bal op de stip te leggen, maar had Sandler geel in plaats van rood moeten geven.

Het was een bepalend moment in de wedstrijd, want de daaropvolgende strafschop werd benut door Orkun Kökçü, waarna in blessuretijd de 2-2 van Santiago Giménez volgde. In de verlenging was het voor de tien van NEC vooral tegenhouden. Desondanks slaagden zij erin nog twee keer te scoren en daarmee een penaltyserie af te dwingen. Daarin trok Feyenoord aan het langste eind.

Tweede keer in korte tijd

Het is de tweede keer in korte tijd dat NEC is benadeeld tegen Feyenoord. Dat gebeurde op woensdag 25 januari, toen de clubs elkaar in competitieverband troffen, ook al. Iván Márquez werd toen in de blessuretijd van de eerste helft na ingrijpen van de VAR door scheidsrechter Edwin van de Graaf van het veld gestuurd. Ook deze kaart werd geseponeerd door de KNVB.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Tommie010
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoezo benadeeld ? Strafschop zat er toch in

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is nou het punt ook. Lees eerste paragraaf. NEC is benadeeld omdat ze een penalty tegen kregen die volgens tuchtcommissie geen penalty was. En die penalty bracht Feyenoord wel "in de wedstrijd".

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Grappig hè dat je nu geen enkele reactie van bepaalde mensen hier ziet die normaal vooraan in de rij staan als ze over andere clubs kunnen janken !! 🤔👌blijkt maar weer hoe hypocriet ze zijn 🥳🤮

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met alle respect, maar dit gebeurt bij elke club wel. Of het nou Ajax, Feyenoord, PSV of FC Bal op t dak is.

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die rode kaarten kan Feyenoord niets aan doen. 9 minuten blessuretijd waren meer dan terecht. Die keeper bleef tijdrekken. Zuur voor NEC inderdaad.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar als dit geseponeerd word, kan toch ook Hartman gewoon nog geschorst worden? Dat was gewoon echt rood. Maarja leuk heb je alleen verder "niks aan"

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tis wel duidelijk dat de knvb wil dat Fey de finale speelt nu nog mooie loting met thuiswedstrijd tegen een van de zwakste tegenstanders op papier of is dan te opzichtig !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja Feyenoord moest door, gelukt en nu weer seponeren.

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon over spelen ! en hardman van Feijenoord 4 wedstrijden schorsen. zijn tegenstander had zo maar zijn beiden benen kunnen breken vuilen smerigs overtreding van hardman

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen