Arnold Bruggink lijkt voor baan in Eredivisie te stoppen als analist

10 februari 2023, 08:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arnold Bruggink is bij FC Twente in beeld voor een technische functie, zo weet De Telegraaf vrijdagmorgen te melden. Er wordt in Enschede gedacht aan een tweekoppige technische leiding. Daarbij blijft Jan Streuer in eerste instantie de leidende figuur, maar neemt de 45-jarige Bruggink op termijn het stokje over.

Er is volgens de krant in alle geledingen van Twente steun voor deze constellatie, terwijl de direct betrokkenen het ook zien zitten. Dat betekent dat weinig een samenwerking tussen Bruggink en Twente nog in de weg staat. Streuer moet nog wel definitief 'ja' zeggen tegen een nog een jaar als technisch directeur. De verwachting is dat hij volgende week met een (positief) antwoord komt. Ron Jans moet in de slipstream van Streuer ook een beslissing over zijn toekomst nemen. Streuer wil dat de zittende trainer er nog een seizoen aan vastplakt.

Mocht Bruggink daadwerkelijk aan de slag gaan bij Twente, dan heeft dat gevolgen voor zijn televisiecarrière. De oud-aanvaller is al jaren als analist werkzaam bij ESPN (voorheen FOX Sports). Die baan moet Bruggink opzeggen als hij wil terugkeren bij de club waar als speler jaren voor actief is geweest. Bruggink begon zijn profcarrière in Enschede en keerde in 2010 na avonturen bij PSV, Real Mallorca en Hannover 96 terug bij zijn jeugdclub, waar hij een jaar later zijn loopbaan beëindigde.

Nieuwe algemeen directeur

Waar Bruggink in beeld is voor een technische functie, zoekt Twente op de achtergrond ook naar een algemeen directeur. Paul van der Kraan houdt er na dit seizoen namelijk mee op. Wouter Gudde heeft besloten bij FC Groningen te blijven, terwijl Alex Kroes aan de slag is gegaan bij AZ. Kandidaten voor de functie zijn nu Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB, en Jeroen Bijl, oud-directeur van PEC Zwolle.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom zou je dat willen? Als analist heb je echt een luxebaantje. Lekker naar wedstrijden kijken en zonder enige belemmering je mening gegeven over de wedstrijd en spelers. Zonder enige werk voor of na de wedstrijd.. Een riante vergoeding voor wat je een paar uur doet per week.

Reurtje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een zeer sympathieke man. Daar heeft FC Twente een goede aan, want hij heeft echt verstand van voetbal.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen