Advocaat mag met dank aan ontbreken VAR dromen van bekersprookje met 'zijn' ADO Den Haag

9 februari 2023, 23:02

Dick Advocaat (75) heeft de droom om nog een hoofdprijs aan zijn toch al indrukwekkende palmares toe te voegen levendig gehouden. De ervaren oefenmeester won met ADO Den Haag donderdagavond in de achtste finale van de KNVB Beker namelijk knap van Go Ahead Eagles (1-0), al had het de mazzel dat er geen VAR aanwezig was. Arbiter Edwin van de Graaf miste in elk geval één duidelijke strafschop – misschien wel twee voor de bezoekers.

Wat prijzen betreft is Advocaat een van de beste Nederlandse trainers ooit en de KNVB Beker won hij met PSV al in het seizoen 1995/96. Omdat Advocaat dit seizoen wederom een comeback maakte in het betaalde voetbal bij ditmaal ADO Den Haag, dat nog in de KNVB Beker zat, kan hij nog altijd een volgende hoofdprijs winnen met de beker. In de Eerste Divisie is de play-offs bereiken het doel, het kampioenschap is als nummer dertien uiteraard verre van realistisch.

Zonder de geschorste spits Thomas Verheijdt was het vooral tegenhouden geblazen wat de mannen van Advocaat deden. De ervaren coach heeft het aardig op de rit, want verloor sinds zijn debuut tegen Almere City FC (4-1) niet meer en spijkerde vooral de achterhoede dicht. Dat lukte tegen Go Ahead Eagles alleraardigst, al claimde Kowet niet ten oprechte tot tweemaal toe een strafschop.

Lees ook: Johan Derksen verrast: "Dick Advocaat ideale man voor Ajax"

Van der Graaf floot echter niet en in het bekertoernooi is er geen VAR, dus toen Joël Swarts (zie onder) aan de andere kant voor het openingsdoelpunt zorgde, was een stunt van ADO Den Haag in de maak. Met een plek in de kwartfinale is het voor het eerst sinds 2004/05 dat ADO Den Haag weer in de kwartfinale van de KNVB Beker staat: met Spakenburg en De Graafschap als potentiële tegenstanders liggen er voor Advocaat in elk geval mogelijkheden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heb de wedstrijd niet gezien hoor . Maar als ik dit zo lees ,en dan gister en vandaag bij twente ajax ook . Was dit weer een goeie beurt van de knvb. Geen var bij de 1/8 finale wat een drama

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen