Jans had een gele kaart willen zien: "Ik vond dat écht ongelooflijk"

9 februari 2023, 22:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ron Jans heeft na afloop van de bekerkraker tussen FC Twente en Ajax (0-1) zijn verbazing uitgesproken over het feit dat Edson Álvarez in de eerste helft niet op de bon werd geslingerd. De Mexicaan kwam bijna handen en voeten tekort om de rappe Virgil Misidjan af te stoppen. Hoewel de aanvaller van FC Twente uiteindelijk niet ten val werd gebracht, is Jans van mening dat Álvarez een gele kaart had moeten krijgen.

"Ik vond de eerste tien minuten van onze kant wat gespannen. We waren te gretig en wat overhaast. Daarna kwamen we een stuk beter in de wedstrijd. Dat begon eigenlijk met balverlies van Ajax", begon Jans zijn praatje op de persconferentie. De oefenmeester van FC Twente doelt op een slechte breedtepass van Jurriën Timber, die de bal zo in de voeten schoof bij Misidjan. De aanvaller probeerde zichzelf te lanceren, maar Álvarez liet zich niet zomaar voorbij sprinten. "Álvarez hield hem eerst nog een beetje vast en daarna probeerde hij Misidjan nog af te stoppen", zag Jans.

Misidjan weigerde naar de grond te gaan. "Ik vind dat zó lastig. Je moet gaan liggen. De slimmigheidjes van Arne Slot. Als hij niet was gehinderd, was hij in een veel betere situatie gekomen. Of alleen op Geronimo Rulli af óf in een twee-tegen-één-situatie" , zei Jans. Het leek voor FC Twente dé uitgelezen kans op de openingstreffer te gaan worden. Misidjan wist zich in de snelle omschakeling gesteund door twee ploeggenoten, maar zij konden niet in stelling worden gebracht. Zo voorkwam Álvarez, misschien niet helemaal volgens de regels, waarschijnlijk de 1-0. Maar dat hij daar géén gele kaart voor kreeg, vindt Jans dus onbegrijpelijk. "Daar maakte ik mij echt druk om. Ik vond dat écht ongelooflijk."

Makkelie

Waar Álvarez dus niet werd bestraft voor zijn poging Misidjan af te stoppen op weg naar mogelijk een grote kans, zag Jans dat scheidsrechter Danny Makkelie Ricky van Wolfswinkel en Ramiz Zerrouki wel op de bon slingerde. "Ik zou de situatie samen met Makkelie nog gaan terugkijken. Van Wolfswinkel kreeg een gele kaart, maar op onze beelden leek het erop dat Van Wolfswinkel de bal speelde. Makkelie zei dat dat niet zo was. Zerrouki kreeg ook een gele kaart. Ik vond hem die een beetje aangenaaid bij dat opstootje. Dat was een slimmigheidje van Ajax. Maar Álvarez had minimaal geel moeten krijgen. Of minimaal… Meer ook niet, maar wel geel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alvarez kun je gewoon elke wedstrijd rood geven .

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Huilie huilie

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hartman gezien van de week ?

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En Wolfswinkel en die mafklapper linksback zouden ook geel voor schwalbes moeten krijgen.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beide kanten verdiende meer kaarten, propper kwam aan het eind ook goed weg.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tis maar goed dat de aanvaller doorging, anders had hij kunnen vertrekken

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen