Hyballa being Hyballa bij NAC Breda: "Ik wil hier ook geen watjes"

9 februari 2023, 20:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Peter Hyballa is terug bij NAC Breda en probeert zijn stempel al volop te drukken. De coach vraagt veel van zijn spelers en wil in het half jaar dat hij van de clubleiding heeft gekregen, dingen duidelijk veranderen.

"Wij moeten de hele mindset omdraaien. Wij zijn geen watjes hè. Ik wil hier ook geen watjes", stelt Hyballa tegenover BN/De Stem over de fysieke gesteldheid van zijn selectie, dat komend weekend drie dagen na de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen alweer in actie moet komen in de Eerste Divisie. NAC Breda heeft zonder succes geprobeerd om de wedstrijd te verplaatsen, maar dat verzoek kwam niet van Hyballa.

"Bij mij geen gezeik. Ik wil de wedstrijd helemaal niet verplaatsen", stelt de oefenmeester, die zijn gegenpressing-speelwijze probeert te implementeren bij NC Breda. "Momenteel is het geen honderd procent Hyballa voetbal, misschien komen we daar nooit aan toe dit seizoen. Toch knallen we erop tegen De Graafschap. Voor ons een cruciale wedstrijd om aansluiting te houden met de ploegen boven ons."

Lees ook: Van Hooijdonk na dubbelslag van zoon Sydney: "Iets te euforisch"

Hyballa hecht heel veel waarde aan de fitheid van zijn spelers. "Gegenpressing is ruzie maken. De spelers moeten straks zonder problemen zes intervalruns kunnen doen, nu zijn dat er nog maar drie", weet de oefenmeester van NAC Breda. "De NOAD-filosofie betekent; Nooit Opgeven. Dat houdt in dat je altijd in crisismomenten komt. Je bent moe en hebt kramp. Maar daar moet je snel van herstellen." Volgens Hyballa heeft hij ook de opdracht gekregen van de clubleiding op NOAD-voetbal te spelen bij NAC Breda.

Reacties

FC1993
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

'die zijn gegenpressing-speelwijze probeert te implementeren bij NC Breda.' NC Breda?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen